Jong Go Ahead Eagles wint overtuigend van Jong De Graafschap

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in Poule A van de Reservecompetitie door Jong De Graafschap met 4-1 te verslaan. Op het kunstgrasveld van sportpark De Muggert in Wesepe vielen alle doelpunten na rust en kwamen aan Deventer zijde van Antoine Rabillard, Zakaria Eddahchouri, Alexander Bannink en Gino Bosz.

Door deze zege handhaaft het team van trainer Kick Maatman na zes gespeelde wedstrijden zijn ongeslagen status en blijft mede-koploper in Poule A van de Reservecompetitie. Bovendien doet het uitstekende zaken in de strijd om plaatsing voor de kampioenspoule, waarin de nummers 1 tot en met 5 na de winterstop zullen uitkomen.

De beloftenploeg van Go Ahead Eagles had onder meer de beschikking over de selectiespelers die afgelopen vrijdagavond bij het eerste elftal weinig tot geen speelminuten hadden gemaakt tegen Jong AZ. Zo kwamen onder anderen Antoine Rabillard, Alexander Bannink en Adrian Edqvist in actie op sportpark De Muggert. Bij Jong De Graafschap stonden onder meer A-selectiespelers Jordy Rondeel, Jesse Schuurman en Frank Olijve op het wedstrijdformulier.

(Foto: Dennis Bresser)

Jong Go Ahead Eagles nam in de eerste helft direct het initiatief door het team van trainer Jan Vreman flink onder druk te zetten en liet bij vlagen prima positiespel zien. Met Gino Bosz als regisseur op het middenveld en voorin vooral veel dreiging vanaf de linkerkant via de ijverige Adrian Edqvist werden diverse kansen en mogelijkheden afgedwongen. Deze waren echter in de eerste helft nog niet besteed aan onder anderen Maarten Pouwels, Antoine Rabillard en Alexander Bannink.

Jong De Graafschap kon daar slechts een vrije trap van Vergara Berrio tegenover zetten, die op de paal van het doel van Jay Gorter belandde. Na een half uur moest Jong Go Ahead Eagles noodgedwongen wisselen. Donny van Iperen viel uit met een hoofdwond en Onder-19-speler Kevin Greeven was zijn vervanger.

Na rust kwam Jong Go Ahead Eagles wederom fel uit de startblokken en probeerde daarmee nieuwe kansen af te dwingen. Dit leverde in de 56e minuut de meer dan verdiende voorsprong op. Na een prima actie van de sterke Maarten Pouwels was het spits Antoine Rabillard die hard en onberispelijk de bal in het dak van het doel schoot: 1-0. Dit bleek het teken voor Jong Go Ahead Eagles om door te drukken en de tegenstander niet meer in de wedstrijd terug te laten komen.

Het resulteerde in een 4-0 voorsprong na prima doelpunten van Zakaria Eddahchouri (zuiver schot), Alexander Bannink (kopbal na prima voorzet Kevin Greeven) en Gino Bosz (vrije trap van circa twintig meter). Jong De Graafschap kon daar alleen een benutte penalty van Joey Lieshout tegenover stellen: 4-1. In de slotfase kreeg de Deventer ploeg nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar tot doelpunten leidde dit niet meer.

Al met al een meer dan verdiende overwinning voor het team van Kick Maatman, die na afloop dan ook zeer content was over de manier waarop zijn team de zege had afgedwongen. “In de rust heb ik er op gehamerd om vooral door te gaan met de intenties zoals we in de eerste helft lieten zien. Ik was ervan overtuigd dat dit tot nieuwe kansen en uiteindelijk doelpunten zou leiden. Deze zege hebben we volledig door ons eigen toedoen afgedwongen”, aldus een tevreden coach.

Jong Go Ahead Eagles – Jong De Graafschap 4-1 (0-0)
56. Antoine Rabillard 1-0
63. Zakaria Eddahchouri 2-0
71. Alexander Bannink 3-0
75. Gino Bosz 4-0
79. Joey Lieshout 4-1 (strafschop)

Gele kaart: Gino Bosz, Maarten Pouwels (beiden Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Jay Gorter; Boyd Lucassen, Donny van Iperen (30. Kevin Greeven), Max Leeflang, Joran Swart; Gino Bosz, Zakaria Eddahchouri, Alexander Bannink; Maarten Pouwels, Antoine Rabillard, Adrian Edqvist (60. Samuel Wakana).