Jong Oranje start EK-kwalificatiereeks met 3-0 zege in Adelaarshorst

Een paar duizend Oranje-fans waren vanavond in De Adelaarshorst getuige van de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje richting het Europees Kampioenschap van 2023. Tegen Jong Moldavië werd een eenvoudige zege geboekt door de Oranje-talenten van bondscoach Erwin van de Looi: 3-0.

Jong Oranje had in Deventer een half uur nodig voordat het veldoverwicht tot uiting werd gebracht in de score. Na een knappe individuele actie van Quinten Timber was Joshua Zirkzee in de 30e minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. De tweede keer dat de Moldavische doelman Silviu Smalenea de bal uit het net moest halen, was op slag van rust. Na een voorzet van Mitchel Bakker schoot Jurgen Ekkelenkamp de bal met een stuit binnen.

Netherlands: Netherlands U21 Vs Moldova U21(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft was tien minuten oud toen de toeschouwers in De Adelaarshorst voor de derde keer konden juichen. Brian Brobbey kon op aangeven van Zirkzee van dichtbij binnen tikken: 3-0. Meer Oranje-treffers bleven in het vervolg van de wedstrijd uit, mede doordat doelpunten van Myron Boadu en Daishawn Redan werden geannuleerd door de Griekse scheidsrechter Emmanouil Skoulas. Gevaarlijke schoten van Virgiliu Posolachi en Serafim Cojocari werden onschadelijk gemaakt door Jong Oranje-doelman Fabian de Keijzer, waardoor de mannen van Van de Looi met een 3-0 zege begonnen aan de EK-kwalificatiereeks.