Eerste Selectie

Joris Kramer: ‘Heerlijke bonuspunten’

“Ongekend.” Dat was het eerste wat in Joris Kramer opkwam na de fantastische overwinning van gisteren op Ajax. De verdediger speelde samen met zijn team een uitstekende wedstrijd en dat leverde drie punten tijdens een legendarische avond. Een avond die bij Joris Kramer en menig supporter van Go Ahead Eagles nog lang bij zal blijven.

‘Het plan dat we vooraf hadden, pakte perfect uit”, vertelt de centrale verdediger. “Vanaf de eerste seconde zag je dat we de juiste spirit hadden en dat we voor elkaar door het vuur gingen. We verdedigden goed en wisten dat er in de omschakeling ruimte lag. Door het 5-3-2 systeem konden we er verdedigend op de juiste momenten staan. Zo konden we makkelijk schuiven naar de vleugel en daar rugdekking geven. Wat we wilden, lukte ook en uiteindelijk pakte het fantastisch uit.” Voor het eerst sinds lange tijd was De Adelaarshorst weer uitverkocht, wat voor een fantastische sfeer in het stadion zorgde. “We merkten het verschil enorm”, constateerde ook Kramer. “We hebben fantastische supporters die ons altijd steunen. Deze wedstrijd was qua scoreverloop een beetje te vergelijken met de wedstrijd tegen FC Twente. Ook toen stonden we in Enschede met 2-0 voor, maar werd het alsnog 2-2. Vandaag kregen we daarentegen een extra boost toen de hele Adelaarshorst achter ons ging staan. De supporters hebben ons vandaag absoluut geholpen om de overwinning over de streep te trekken.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Ajax

Met als resultaat drie belangrijke punten in de strijd om handhaving in de Eredivisie. “Deze drie punten zijn heerlijk en komen op het goede moment”, weet ook Kramer. “Als je ziet dat de concurrenten dit weekend punten hebben laten liggen en wij er met de volle buit vandoor gaan, dan kun je zeker spreken van bonuspunten.” Al te lang nagenieten is er niet bij, want aanstaande woensdag wacht er opnieuw een prachtig affiche in De Adelaarshorst. Dan komt PSV op bezoek om uit te maken wie er op 17 april naar De Kuip mag om de bekerfinale te spelen. “Vanaf vandaag gaan we ons klaarmaken voor een nieuwe uitdaging. Iedereen leeft met veel vertrouwen toe naar die wedstrijd en we gaan er alles aan doen om samen met de supporters naar De Kuip te gaan.”

Terug naar overzicht