Jouad Boufarra heeft met succes zijn trainersopleiding UEFA A afgerond. De assistent-trainer van de eerste selectie én hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-21 beschikt daarmee over het op een na hoogste trainersdiploma.

“Vanzelfsprekend ben ik zeer blij met het behalen van mijn UEFA A-diploma”, zegt Boufarra. “Als gevolg van corona had het afronden van mijn opleiding helaas een jaar vertraging opgelopen. Maar inmiddels heb ik gelukkig mijn laatste twee PVB’s – Proeven van Bekwaamheid – met succes kunnen afronden. De eerste drie PVB’s had ik in een eerder stadium al bij Vitesse gedaan.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Aan het begin van deze maand werd al bekend dat Jouad Boufarra ook in het seizoen 2021/2022 aanblijft als assistent-trainer van de eerste selectie en hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-21. Momenteel wendt hij bij het oudste jeugdteam van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding al zijn creativiteit aan om binnen de geldende coronamaatregelen voldoende uitdaging, perspectief en afwisseling te bieden voor zijn spelers.

Boufarra: “Met Onder-21 hebben we afgelopen zaterdag een kickboks- en krachttraining gehad bij Sportschool Sjàhto in Laren. Dit gebeurde onder leiding van Thomas Nijkamp, die naast performance trainer bij de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding ook werkzaam is voor Sportschool Sjàhto. Het was een zeer geslaagde ochtend en een welkome afwisseling op de wekelijkse routine op het trainingsveld.”