Voor de vijfde keer op rij boekte Go Ahead Eagles gisteravond een uitzege in de Keuken Kampioen Divisie. In het Jan Louwers Stadion werd FC Eindhoven met 0-2 verslagen. Volgens Justin Bakker, die in de Lichtstad het centrale verdedigingsduo vormde met Sam Beukema, waren de drie punten een zeer welkom geschenk na een zware, emotionele week.

Go Ahead Eagles had na de wedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen dinsdag maar twee dagen om zich voor te bereiden op het competitieduel met de Eindhovenaren. Voldoende om met een fit elftal aan de aftrap te verschijnen, constateerde Bakker. “Ik kan natuurlijk niet voor iedereen binnen de selectie spreken, maar zelf was ik er in ieder geval helemaal klaar voor.”

Dat ook zijn medespelers zich fysiek en mentaal sterk genoeg voelden, was te zien aan de manier waarop Go Ahead Eagles zich in Eindhoven presenteerde. Bakker: “De opbouw is het hele seizoen al goed. De laatste tijd creĆ«ren we bovendien ook de nodige kansen. We kunnen die kansen alleen nog beter afmaken, maar daar gaan we op de training verder mee aan de slag.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

In de 44e minuut was het zijn collega in het centrum van de Eagles-defensie, aanvoerder Sam Beukema, die met een streep van afstand de 0-1 maakte. “Het is altijd prettig als je vlak voor rust op voorsprong komt”, weet Bakker. “De tweede helft gingen we alleen te veel in het spel van FC Eindhoven mee. We vergaten om zelf te voetballen, iets wat we in de eerste helft wel goed deden.”

Toch viel in de 59e minuut de tweede treffer van Go Ahead Eagles; een fraaie kopbal van Antoine Rabillard. “Ook na ons tweede doelpunt kregen we nog aardig wat kansen”, zag Bakker. “We hadden de ruimtes die we kregen beter moeten benutten. Maken we de 0-3, dan hadden we de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Neemt natuurlijk niet weg dat de drie punten lekker zijn. Vooral na de zware week die we hebben gehad.”


(Foto: Erik Pasman)