Nieuws Algemeen

Kampioenschap voor Onder-16; lijfsbehoud voor Onder-21

Op sportpark De Muggert in Wesepe en sportpark De Zunnebargh in Diepenveen vielen vandaag de nodige beslissingen voor een aantal jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Na een ware inhaalrace handhaafde Onder-21 zich in Divisie 2A, terwijl Onder-16 de kroon op het werk zette door in Divisie 2A het kampioenschap op te eisen.

Met 0 uit 5 begon het seizoen 2022/2023 allesbehalve puntenrijk voor Go Ahead Eagles Onder-21. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles herpakte zich echter en na een sterke wedstrijdenreeks kon de ploeg van Martijn Jongbloed zich vandaag alsnog handhaven in Divisie 2A als er gewonnen zou worden van Vitesse O21. Go Ahead Eagles O21 slaagde in die missie en won door twee doelpunten van Milan Berenschot met 2-0 van de Arnhemmers, waardoor de najaarscompetitie werd afgesloten op een vijfde plaats.

Als kampioen van Divisie 4A sloot Go Ahead Eagles O18 de najaarscompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer O18. Het team van Jeroen Spies versloeg de Noord-Hollanders met 4-1 en besloot de eerste helft van het seizoen met klinkende cijfers: dertien zeges, één gelijkspel, nul nederlagen.

Go Ahead Eagles O21 Vitesse O21 (2) Carlo Bruil

Het reeds gepromoveerde Go Ahead Eagles Onder-16 kon vandaag in Divisie 2A de kers op de taart zetten door in navolging van Onder-18 óók kampioen te worden. Het team van Jip Ellenbroek liet niets aan het toeval over en versloeg SC Cambuur O16 met liefst 6-1, waardoor de spreekwoordelijke champagne uit de kast kon worden gehaald.
Voor Go Ahead Eagles Onder-15 eindigde het avontuur in Divisie 1A – het hoogste niveau van Nederland – met een wedstrijd tegen sc Heerenveen O15. In Friesland sloot Onder-15 de najaarscompetitie af met een 1-1 gelijkspel.
Go Ahead Eagles Onder-14 greep op de laatste speeldag van de najaarscompetitie naast het kampioenschap in Divisie 3A. Door een 3-2 nederlaag bij sc Heerenveen O14 werd het team van Peter Vogel gepasseerd door FC Groningen O14, dat met 2-0 van FC Emmen O14 won en op doelsaldo boven Go Ahead Eagles O14 eindigde.

Go Ahead Eagles Onder 16 Kampioen

Go Ahead Eagles Onder-13 besloot de najaarscompetitie op de zevende plaats in Divisie 2A. Het jongste jeugdteam van de Voetbalacademie kwam op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen op een 2-0 voorsprong tegen AFC O13, maar moest toestaan hoe de Amsterdammers in de tweede helft alsnog langszij kwamen: 2-2.

Fotografie (bovenste twee foto’s): Carlo Bruil

Terug naar overzicht
Gae Website Popup