Go Ahead Eagles heeft Kees van Wonderen aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer vanaf het seizoen 2020/2021. Van Wonderen tekent een contract voor twee jaar in De Adelaarshorst.

Van Wonderen kwam als speler uit voor N.E.C., NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands Elftal. Met Feyenoord werd de verdediger landskampioen en won hij de UEFA Cup. Na zijn actieve loopbaan werd de geboren Bergenaar trainer. Hij was onder meer bondscoach bij Nederland Onder-17 (Europees kampioen in 2017) en Onder-18 en assistent-trainer bij FC Twente (landskampioen in 2010).

EK
Tijdens de EK-kwalificatie voor het EK van 2020 fungeerde Van Wonderen als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Nadat plaatsing voor het EK was afgedwongen, besloot Van Wonderen te stoppen als assistent-bondscoach, om zich op het hoofdtrainerschap te richten. “Dat zegt iets over zijn ambities, die ook sterk terugkwamen in onze gesprekken”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. “Kees van Wonderen heeft met name vanuit de Nederlandse jeugdteams veel ervaring met het werken met jonge spelers. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer een uitstekende indruk gemaakt op topniveau.”

Kees van Wonderen: “Ik zie ernaar uit om komend seizoen aan de slag te gaan bij Go Ahead Eagles en deel uit te maken van de ontwikkeling van deze club. Go Ahead Eagles is een ambitieuze volksclub, waar volop uitdaging ligt om verder te groeien”.

Tekst gaat verder onder foto.

Kees van Wonderen als assistent-trainer van FC Twente in gesprek met collega-assistent Erik ten Hag. (Foto’s: Soccrates Images)

Aangezien alle focus nu op het huidige seizoen ligt, wordt Van Wonderen na afloop van het lopende seizoen officieel gepresenteerd. Dan volgt hij Jack de Gier op, die in het bezit is van een aflopend contract. “Vorig jaar vertrok onze toenmalige trainer natuurlijk plotseling”, zegt Bosvelt. “We hebben in een relatief kort tijdsbestek Jack kunnen vastleggen als nieuwe trainer. Een stap die qua resultaten goed heeft uitgepakt, gezien het bereiken van de kwartfinale van de KNVB Beker en huidige plek in de subtop.”

Opties
Paul Bosvelt vervolgt: “We zijn afgelopen zomer bewust een verbintenis voor één jaar aangegaan met elkaar. Jack kon zich revancheren na een moeilijk seizoen bij N.E.C.; wij hielden richting volgend jaar de opties open. Voor beide partijen heeft dat zo uitgepakt, waardoor we zonder hard feelings en met volle focus het seizoen gaan afmaken. Want we hebben nog veel om voor te spelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen nu duidelijkheid heeft”.

Jack de Gier onderschrijft die woorden: “Ik heb het hier goed naar mijn zin en had ook zeker door gewild. Maar de clubleiding heeft uitgelegd dat ze op bepaalde vlakken andere ideeën hebben, en dat heb ik te respecteren. Zo gaat het in het voetbal. Nu gaat ook weer de focus op de belangrijkste fase van het seizoen. Ik ben een teamplayer en hoe beter we het seizoen afsluiten, hoe beter dat ook is voor mijn eigen toekomst. Zo simpel is het ook weer”.


Foto: Erik Pasman

Geen reacties meer mogelijk.