nieuws

nieuwsKFC Uerdingen, vanavond (dinsdag) de tegenstander van Go Ahead Eagles in Terwolde, heeft een pittige reis over voor het spelen van deze serieuze test. De ploeg van trainer Eric van der Luer zit anderhalve week voor de start van de competitie in de Regionalliga een trainingskamp belegd in Bad Pyrmont, Niedersachsen.

Een rit van dik 250 kilometer heeft KFC Uerdingen graag over voor een serieuze testcase. En het is alweer de derde Nederlandse tegenstander die de Duitsers in de voorbereiding treffen. Zowel VVV Venlo (3-1) als Jong FC Twente (1-0) kregen klop van de ploeg, die na een vrije val dit jaar zijn teruggekeerd op het vierde niveau van Duitsland.
KFC Uerdingen mag een weinig bekende klank hebben, maar de oudere voetbalfans herinneren zich ongetwijfeld de periode dat de club de naam Bayer Uerdingen droeg. In 1985 won de ploeg uit Krefeld de Duitse beker (winst in de finale op Bayern München) en speelde het vervolgens in de (toenmalige) Europa Cup II. Daarin haalde het de halve finale, nadat een ronde eerder een huzarenstukje was geleverd. Na een 2-0-nederlaag bij de toenmalige DDR-club Dynamo Dresden keek Uerdingen in de return bij rust tegen een 1-3-achterstand aan. Normaal betekent dat einde verhaal, maar de thuisclub overtrof zichzelf, scoorde in de tweede helft maar liefst zes keer, won met 7-3 en plaatste zich voor de halve eindstrijd. Atletico Madrid toonde zich daarin een maatje te groot.
Het huidige KFC Uerdingen, dat in 1996 voor het laatst uitkwam in de Bundesliga, is na jaren van financiële kommer en kwel aan het opkrabbelen. De derde Bundesliga is het volgende doel dat de club zich stelt.
Go Ahead Eagles wil vandaag de positieve balans in de voorbereiding een vervolg geven. De competitie nadert immers met rasse schreden. Het duel in Terwolde begint vanavond om 19.00 uur, vanaf 17.30 uur zijn de kassa’s geopend. Een kaartje kost € 7,00. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 4,00.