Kille doorstart van het seizoen: 0-2 nederlaag

Go Ahead Eagles heeft vanavond de eerste competitiewedstrijd van 2022 verloren. In een ijskoude Adelaarshorst was RKC Waalwijk met 0-2 te sterk door doelpunten van Finn Stokkers en Michiel Kramer.

Beide ploegen begonnen aftastend. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Iñigo Córdoba. De Spanjaard kopte de bal over. Na ruim twintig minuten voetballen kwam Go Ahead Eagles op achterstand. Een uittrap van Etienne Vaessen ging over alles en iedereen heen, waarna Finn Stokkers de 0-1 binnenschoot. Ruim tien minuten later viel ook het tweede doelpunt van de avond. Warner Hahn werd opgejaagd door de RKC-aanval, waarna hij de bal inleverde bij Michiel Kramer. Laatstgenoemde schoof de bal in het lege Eagles-doel: 0-2.

Het eerste gevaar na rust kwam van Go Ahead Eagles. Een afstandsschot van Ogechika Heil zeilde een metertje over het doel van de bezoekers. Vijf minuten later eindigde een kopbal van Isac Lidberg in de handen van de doelman. Tot echt grote kansen kwam Go Ahead Eagles niet. Onder meer enkele pogingen van Córdoba waren niet overtuigend genoeg.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Rkc Waalwijk

In het restant van de wedstrijd bleef Go Ahead Eagles op zoek gaan naar de aansluitingstreffer te maken, maar grote kansen bleven uit. Hetzelfde gold eveneens voor RKC Waalwijk: ook de Brabanders creëerden nauwelijks mogelijkheden. Gele kaarten vielen er nog wel in de slotfase: zo kregen Juriën Gaari en Bas Kuipers in de slotfase een gele prent van Sander van der Eijk. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar met 0-2 verloren ging.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 0-2 (0-2)
21’ Finn Stokkers 0-1
34’ Michiel Kramer0-2

Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Gele kaart: Isac Lidberg, Bas Kuipers (beiden Go Ahead Eagles), Alexander Büttner, Juriën Gaari (beiden RKC Waalwijk).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Mats Deijl, Boyd Lucassen (61’ Jay Idzes), Gerrit Nauber, Justin Bakker, Bas Kuipers; Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (72’ Frank Ross), Isac Lidberg (72’ Jacob Mulenga), Ogechika Heil (61’ Philippe Rommens).

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Dario van den Buijs, Melle Meulensteen, Alexander Büttner (46’ Luuk Wouters); Ayman Azhil, Vurnon Anita; Jens Odgaard (58’ Richard van der Venne), Michiel Kramer (71’ Yassin Oukili), Finn Stokkers.

Fotografie: Erik Pasman