Kwartet doelpunten genoeg voor zege op Team Wooter Academy

Op sportpark ‘De Woldermarck’ heeft Go Ahead Eagles ook de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Met het trainingskamp van Rheden nog vers in de benen won het team van Hans de Koning met 4-2 van een team van de Wooter Academy.

Aanvankelijk zou Go Ahead Eagles op het veld van SV Terwolde tegen Team VVCS aantreden. Doordat deze tegenstander echter enkele dagen eerder afzegde voor de wedstrijd, werd in allerijl een team van de Wooter Academy uitgenodigd om als sparring partner op te treden.

Al snel na het eerste fluitsignaal van de arbiter bleek Team Wooter Academy – met spelers als Evander Sno, Milano Koenders, Lorenzo Davids en Cendrino Misidjan in de gelederen – een waardig vervanger, dat zich niet zonder tegenstoot naar een nederlaag liet spelen. Go Ahead Eagles kwam in de elfde minuut weliswaar op voorsprong via Leon de Kogel (1-0), maar amper vier minuten later trok Romario Sabajo de stand gelijk door een vrije trap achter Theo Zwarthoed te schieten (1-1). Vervolgens liep Go Ahead Eagles bij de tegenstander weg en ging het door doelpunten van Kevin Brands en wederom De Kogel met een 3-1 voorsprong rusten.

De tweede helft startte Go Ahead Eagles met acht verse krachten in het team. Alleen Xandro Schenk, Norichio Nieveld en Tom Daemen bleven staan in het elftal en speelden de volle negentig minuten. Het scoreverloop in het tweede bedrijf leek aanvankelijk een kopie te worden van de eerste helft. Go Ahead Eagles maakte via Teije ten Den snel 4-1, maar Team Wooter Academy deed kort daarop weer van zich spreken door via Matthieu van den Assem tegen te scoren. In het laatste half uur van het duel kwam er geen verandering meer in die score, waardoor Go Ahead Eagles ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afsloot: 4-2.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Nordin Wooter Academy, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 09-07-2016, GA Eagles-speler Sander Duits (l) met Evander Sno (r)

Foto’s: Erik Pasman