Kwartet doelpunten voor Go Ahead Eagles tegen Sallands Streekteam

Op het sportpark van SV Heeten heeft Go Ahead Eagles vanavond de oefenwedstrijd tegen het Sallands Streekteam in een zege omgezet. Het derde duel van de voorbereiding op seizoen 2019/2020 eindigde in 0-4.

Aan kansen geen gebrek tegen het Sallands Streekteam. Al in de eerste vijf minuten was Antoine Rabillard dicht bij de openingstreffer, maar de Franse proefspeler zag zijn twee schotpogingen gekeerd en gesmoord worden door de keeper en defensie van de tegenstander. Bij zijn derde doelpoging was het wel raak. Mael Corboz bediende Rabillard met een steekbal, die vervolgens in de verre hoek raak schoot: 0-1 in de 15e minuut.

Daar bleef het bij in de eerste helft, al vielen er tot het rustsignaal nog de nodige kansen te noteren. Rabillard (twee keer), Richard van der Venne (eveneens tweemaal), Corboz, Elmo Lieftink en Jaroslav Navrátil slaagden er echter niet in om de keeper te verschalken. De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Go Ahead Eagles drong aan en dwong de nodige kansen af via Adrian Edqvist (tweemaal), Zakaria Eddahchouri (twee keer), Sam Beukema, Navrátil en Nicolas Abdat, maar gescoord werd er aanvankelijk niet.

In de 71e minuut werd de voorsprong alsnog verdubbeld door het team van trainer Jack de Gier. Eddahchouri gaf de bal mee aan Boyd Lucassen, die Olaf Kok in staat stelde om te scoren: 0-2. Daarmee was het verzet van het Sallands Streekteam definitief gebroken, waarna Go Ahead Eagles in de slotfase nog twee keer doel trof. Samuel Wakana legde na een schijnschot de bal af op Maarten Pouwels, die in de 83e minuut voor de 0-3 tekende. In de laatste minuut was het Lucassen die met zijn tweede assist van de avond Edqvist in staat stelde om de 0-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Go Ahead Eagles bedankt de Deventer Scheidsrechtersvereniging voor het mogelijk maken van de 27e editie van Sallands Streekteam – Go Ahead Eagles.

Sallands Streekteam – Go Ahead Eagles 0-4 (0-1)
15. Antoine Rabillard 0-1
71. Olaf Kok 0-2
83. Maarten Pouwels 0-3
90. Adrian Edqvist 0-4

Go Ahead Eagles: Mark Spenkelink (46. Lars Jansen); Wout Droste (60. Boyd Lucassen), Sam Beukema (60. Coen Temminck), Jeroen Veldmate (60. Joran Swart), Julius Bliek (46. Nicolas Abdat); Mael Corboz (60. Olaf Kok), Elmo Lieftink (60. Max Leeflang), Richard van der Venne (46. Zakaria Eddahchouri); Jaroslav Navrátil (60. Samuel Wakana), Antoine Rabillard (60. Maarten Pouwels), Adrian Edqvist.

Klik hier voor het verdere programma van de voorbereiding.