Kwartet doelpunten zorgt voor winterse oefenzege op FC Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft de eerste negentig wedstrijdminuten van de winterse voorbereidingsperiode in de benen. In een buitentemperatuur die net boven het vriespunt lag, werd een besloten oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch met 4-0 gewonnen.

In totaal 24 spelers kwamen er vandaag in actie in het rood-geel. Het basiselftal dat aan de aftrap verscheen, slaagde er voor rust in om één keer doel te treffen. In het eerste half uur kwam FC Den Bosch tot twee doelpogingen, maar beide keren kon Eagles-doelman Jeffrey de Lange de bal eenvoudig klemmen. Ook de Brabantse keeper Wouter van der Steen moest twee keer handelend optreden door schoten van Martijn Berden en Mats Deijl onschadelijk te maken.

Balverlies van FC Den Bosch bood Willum Willumsson na dertig minuten uur de kans om alleen voor doelman Van der Steen de openingstreffer op het scorebord te zetten: 1-0. Het bleek tevens de ruststand, aangezien een doelpoging van Finn Stokkers kort voor rust in de handen van de Bossche keeper belandde.

Go Ahead Eagles Fc Den Bosch (6) Wout Van Zoeren

In de tweede helft breidde Go Ahead Eagles – dat met tien nieuwe namen op het veld verscheen – de voorsprong in rap tempo uit. In de 50e minuut was Rashaan Fernandes verantwoordelijk voor de tweede Eagles-treffer door de bal van afstand op fraaie wijze in het doel te krullen: 2-0. Daarna was het na twee doelpogingen van Jahnoah Markelo (bal op de lat en redding keeper) opnieuw raak in de 56e minuut. Een korte corner werd door Markelo voor het doel geslingerd, waarna Gerrit Nauber met het hoofd trefzeker was en voor de 3-0 tekende. Een minuut later had Federico Mattiello bijna de vierde treffer op zijn schoen. De Italiaan trok vanaf de rechterkant naar binnen en haalde uit met links, maar zag hoe doelman Van der Steen redding bracht. In de 66e minuut kwam de 4-0 alsnog op het scorebord te staan. Evert Linthorst bereikte met zijn pass Markelo, die met een lage voorzet Oliver Edvardsen bereikte, waarna de Noor de bal eenvoudig kon binnentikken: 4-0.

Go Ahead Eagles Fc Den Bosch (5) Wout Van Zoeren

Een grote kans op een Brabants doelpunt was er drie minuten later voor Nikolaj Möller. De spits kreeg de bal voor zijn voeten na een lage voorzet vanaf de linkerkant, maar schoot van dichtbij naast. Go Ahead Eagles was vlak voor tijd nog dicht bij een vijfde doelpunt. Een afstandsschot van Edvardsen werd gekeerd door Van der Steen, waarna ook de rebound van Isac Lidberg werd gekeerd door de Bossche goalie en 4-0 dus als eindstand van de oefenwedstrijd de boeken inging.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 4-0 (1-0)
30′ Willum Willumsson 1-0
50′ Rashaan Fernandes 2-0
56′ Gerrit Nauber 3-0
66′ Oliver Edvardsen 4-0

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange (46’ Erwin Mulder); Mats Deijl (46’ Federico Mattiello / 68’ Aventis Aventisian), Jay Idzes (46’ Gerrit Nauber), José Fontán (46’ Jamal Amofa), Justin Bakker (46’ Bas Kuipers); Xander Blomme (46’ Tesfaldet Tekie); Willum Willumsson (46’ Jahnoah Markelo), Philippe Rommens (30’ Enric Llansana / 61’ Evert Linthorst), Martijn Berden (46′ Rashaan Fernandes); Bobby Adekanye (46’ Oliver Edvardsen), Finn Stokkers (46’ Isac Lidberg).

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Rik Mulders, Victor van den Bogert, Teun van Grunsven (60’ Dylan Ryan / 72’ Nick de Groot), Stan Maas; Anass Ahannach (68’ Dino Halilovic), Faris Hammouti, Steven van der Heijden; Evan Patoulidis, Nikolaj Möller, Joey Konings.

Fotografie: Wout van Zoeren