Leerlingen Praktijkonderwijs Zutphen genieten van My First Match

Jonge Eagles-fans die voor het eerst een wedstrijd in De Adelaarshorst bezoeken, ontvangen een officieel My First Match!-certificaat. Vorige week vrijdag maakten 40 leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen hun ‘debuut’ in De Adelaarshorst. Onderwijsassistent Tjeerd Flapper blikt terug op een fantastische ervaring voor de leerlingen.

“Met 40 leerlingen en 15 begeleiders zijn we op vrijdag 6 april naar de wedstrijd Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard geweest. Voordat we vertrokken, had elke leerling nog even de uitslag van de wedstrijd voorspeld. De leerlingen met de juiste eindscore maakten kans op een echte Derbystar-bal.

De grote stoet schoolbussen en auto’s waarmee we vanuit Zutphen naar Deventer reden, trok veel kijkers. Na een gesmeerde reis en het parkeren van alle auto’s en bussen in de nabijheid van het stadion, moesten we nog tien minuutjes naar De Adelaarshorst lopen. Een groot compliment aan de leerlingen is hier op zijn plaats, want ondanks de drukte en de vele mensen liepen ze allemaal gefocust en netjes naar het stadion. Daar werden we op het stadionplein opgewacht door Mike van Haarlem van Go Ahead Eagles. Hij overhandigde ons gevulde tasjes, ballen en de wedstrijdtickets. Nadat wij op onze stoelen zaten, werden de zakjes chips en pakjes drinken uitgedeeld. Want gezonde school of niet, bij een potje voetbal hoort een zakje chips… Voor de wedstrijd kwam Gerrit Zandvoort met Harly voor ons staan. Dit was voor iedereen een indrukwekkend moment, want van dichtbij is Harly toch wel een heel grote vogel.

Klokslag acht uur begon de wedstrijd. De leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen lieten gelijk van zich horen; er kwam veel geluid van de Leo Halle tribune. Helaas hielpen de aanmoedigingen niet, want Go Ahead Eagles kwam op een 0-1 achterstand. We lieten de moed niet zakken en begonnen nog meer geluid te maken. Aan het einde van de eerste helft kreeg Go Ahead Eagles nog een grote kans, maar de keeper van Fortuna Sittard wist dit schot op knappe wijze te pareren. In de rust was het even tijd om de benen te strekken. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Fortuna Sittard bleef de bovenliggende partij, maar wist de voorsprong niet te vergroten. De laatste tien minuten werden de Eagles wat sterker en kregen ze een paar kansen. Helaas werd er niet meer gescoord en bleef het 0-1.

Hoewel de wedstrijd was afgelopen, was het voor ons nog niet afgelopen. Mike had zich inmiddels bij ons aangesloten en had de My First Match!-certificaten meegebracht. De jongens van klas 1A hadden geluk en kregen hun certificaat uitgereikt door Jan van Staa. We sloten af met een fantastische groepsfoto van de leerlingen en daarna gingen we weer richting de auto. De terugweg verliep net zo vlekkeloos als de heenweg en we waren rond kwart voor 11 weer op school. Het was een fantastische avond en ondanks de nederlaag heeft iedereen genoten. We hopen dit succes volgend schooljaar weer te kunnen evenaren.”