Elmo Lieftink vierde vandaag zijn 26e verjaardag. Dat was ook direct het enige hoogtepunt voor de middenvelder: hij en zijn teamgenoten gingen vanavond met 5-1 onderuit bij Jong Ajax. 

“Deze verjaardag had ik me zeker anders voorgesteld. Dat je zo een wedstrijd verliest is niet leuk, zeker niet op je verjaardag”, vertelt Lieftink na afloop. Go Ahead Eagles kreeg vroeg in de wedstrijd twee strafschoppen tegen en stond na 17 minuten met 2-0 achter. Uiteindelijk ging de ploeg van Jack de Gier met een 3-0 achterstand aan de thee.

“Vóór die strafschoppen werden we al drie keer gewaarschuwd, denk ik. Het zat er aan te komen… Je probeert na rust dan nog snel een goal te maken. Daar hebben we wat kleine kansjes voor gehad. Helaas valt dan al redelijk snel de 4-0 (tien minuten na rust, red.) en dan is het helemaal klaar. Vervolgens moet je de schade gewoon beperkt houden.”

Tekst gaat verder onder foto.

Elmo Lieftink (r) en Soufyan Ahannach (l) proberen de bal te ontfutselen van Ajacied Jurgen Ekkelenkamp. (Foto: Erik Pasman)

Na het vierde doelpunt en een rode prent voor Jong Ajax-speler Kik Pierie kreeg Go Ahead Eagles nog wel wat kansjes op een doelpunt. “Zij vonden het daarna ook wel prima en voetbalden op een heel laag tempo. Maar daar hebben wij niet voor gezorgd: we hebben ons niveau gewoon niet gehaald”, vervolgt Lieftink, die door de nederlaag een record van 22 ongeslagen wedstrijden op rij van Go Ahead Eagles ten einde zag komen.

Lieftink: “Als we van Jong Ajax hadden gewonnen, dan hadden we aansluiting gehouden met de top. Dat is nu helaas ver weg. Er moet wel veel gebeuren willen we die aansluiting weer vinden. Maar de eerstvolgende wedstrijd is aanstaande vrijdag tegen FC Eindhoven en die moeten we gewoon winnen. We hebben wat recht te zetten.”

(Foto: Erik Pasman)