Eerste Selectie

Linksback Mauro Savastano op huurbasis naar Go Ahead Eagles

“Lekker spelen en het team versterken.” Mauro Savastano (20) heeft helder voor ogen wat hij wil tijdens de tweede seizoenshelft. De linksback van Ajax maakt het seizoen op huurbasis af bij Go Ahead Eagles.

Savastano was acht jaar oud toen hij instroomde in de jeugdopleiding van Ajax. Hij won zilver met Nederland op het EK Onder-17 en in de zomer van 2015 volgde zijn officieuze debuut in de hoofdmacht, in een oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou. Aan het begin van vorig seizoen maakte de geboren Zaandammer met Italiaanse roots de overstap van Ajax Onder-19 naar Jong Ajax. Met het beloftenteam werd hij tweede in de Jupiler League.

“Dit seizoen speel ik minder dan vorig jaar”, aldus Mauro Savastano, die in Amsterdam in bezit is van een aflopend contract. “Ik wil daarom graag weer minuten maken, me in de kijker spelen. Toen Go Ahead Eagles interesse toonde, sprak mij dat gelijk aan. Het is volgens mij een goede, warme club. Mijn doelen: weer lekker spelen en het team versterken. Én de play-offs halen.”

Hans de Vroome: “Mauro heeft de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en daar een goede basis meegekregen. Hij heeft pit in zijn spel en stoomt wanneer de mogelijkheid zich voordoet graag op langs de lijn. Een type back dat past bij Go Ahead Eagles”.

Mauro Savastano gaat bij Go Ahead Eagles spelen met rugnummer 34. Dit als eerbetoon aan zijn vriend en voormalig ploeggenoot Abdelhak Nouri.


Mauro Savastano namens Jong Ajax in duel met FC Den Bosch-speler Muhammed Mert (Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe)

Terug naar overzicht