Nieuws Algemeen

Louter topduels voor Eerstedivisionisten Voetbalacademie

Drie jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie gaan het dit weekend opnemen tegen de jeugdelftallen van Feyenoord en PSV. Onder-13 en Onder-18 hopen zich te revancheren voor de eerste competitiewedstrijd, die afgelopen zaterdag voor beide teams verloren ging.

In Divisie 1A speelt Onder-16 vanavond al zijn wedstrijd tegen PSV O16. De ploeg van Jip Ellenbroek verraste afgelopen weekend Ajax O16 (1-0 zege), terwijl PSV O16 met minimale cijfers onderuit ging tegen Feyenoord O16. In de eerste seizoenshelft werd er wel twee keer ruim verloren van de Eindhovenaren, dus de klus zal sowieso zwaar worden vanavond op sportpark Zuiderlaan in Twello, waar om 18:00 uur wordt afgetrapt.

Onder-15 bewandelt de omgekeerde weg en reist morgen af naar De Herdgang waar het tegen PSV O15 gaat spelen. Ook voor die Brabantse equipe is de tweede seizoenshelft in Divisie 1A slecht begonnen met een 3-1 nederlaag tegen ADO Den Haag O15. De mannen van Peter Vogel deden het beter door in de eerste competitiewedstrijd een punt op te halen op bezoek bij AZ O15. De tegenstander van morgen kroonde zichzelf wel tot de nummer 2 van Nederland in de eerste seizoenshelft. De aftrap is om 12:30 uur. 

Na de gewonnen IJsselderby van vorige week wil Onder-21 daar graag een goed vervolg aan geven op bezoek bij Feyenoord O21. De Rotterdammers begonnen hun voorjaarscampagne in Divisie 1A goed met een ruime overwinning op De Graafschap O21. De vorige twee ontmoetingen eindigden in een remise. Beide jeugdteams hebben dus bewezen elkaar nauwelijks te ontlopen. Er wordt om 13:00 uur aangevangen op sportpark Varkenoord. 

Onder-18 ontvangt NAC Breda O18. De Brabantse degradant van de najaarscompetitie kwam nog niet in actie in Divisie 3A. De ploeg van Jeroen Spies wel, maar die openingswedstrijd eindigde in een teleurstelling: 4-2 verlies tegen Almere City FC O18. Om 14:00 uur zal de aftrap plaatsvinden op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. 

De jongste jeugdploeg van de Voetbalacademie, Onder-13, speelt morgen ook een thuiswedstrijd. FC Emmen O13 reist af naar Wesepe voor het treffen met de pupillen van Bram Meuwissen. Onder-13 ging vorige week onderuit tegen De Graafschap O13 (4-0), maar hetzelfde geldt voor de Drenten, die met 1-6 verloren van PEC Zwolle O13. De onderlinge resultaten gaan gelijk op, want beide ploegen wonnen in de eerste seizoenshelft hun thuiswedstrijd. Mocht die statistiek leidend zijn, dan zou Onder-13 morgen de favoriet zijn op sportpark De Muggert, waar om 12:00 uur wordt afgetrapt.

Terug naar overzicht