Eerste Selectie

Luuk Brouwers naar FC Utrecht: ‘Van ene naar andere geweldige club’

Go Ahead Eagles en FC Utrecht hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Luuk Brouwers. De middenvelder verruilt zodoende komende zomer de Koekstad voor de Domstad.

Luuk Brouwers kwam aan het begin van het vorige seizoen over van FC Den Bosch. De Brabander was een van de pijlers onder de promotie naar de Eredivisie en is ook dit seizoen een sterkhouder aan rood-gele zijde. “Eigenlijk is precies uitgekomen wat de club en ik voor ogen hadden toen ik in Deventer tekende”, aldus de mede-clubtopscorer van Go Ahead Eagles. “Een jaar ontwikkelen, een jaar bewijzen klaar te zijn voor de volgende stap en dan een mooie transfer maken.”

De dynamische middenvelder tekent in Utrecht een contract tot de zomer van 2027. Brouwers: “Ik ga eigenlijk van de ene naar de andere geweldige club, mooier kan niet. Ik verheug me er erg op om voor FC Utrecht te gaan spelen. Uiteraard zal ik voor altijd met een speciaal en dankbaar gevoel terugkijken op mijn tijd bij Go Ahead Eagles. Daarom hoeft niemand eraan te twijfelen dat ik de komende maanden nog alles ga geven, met handhaving als heel mooi doel.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

Technisch manager Paul Bosvelt ziet na Sam Beukema en Jay Gorter opnieuw een speler van Go Ahead Eagles een fraaie transfer maken. Bosvelt: “Ook deze overstap past binnen het beleid dat wij als club in onze positie hebben: een platform bieden aan jonge, talentvolle en gemotiveerde spelers om stappen te zetten. Luuk heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en ik denk dat iedereen hem deze stap gunt. Maar eerst gaan we samen met Luuk nog tot en met het einde van dit seizoen strijden voor een heel mooie kroon op zijn tijd bij Go Ahead Eagles.”

Terug naar overzicht