10:00

Nieuw bekeravontuur

12:00

Vooruitblik! 👀

Voor Go Ahead Eagles start vanavond in Haarlem het bekeravontuur 23/24. In Noord-Holland is Koninklijke HFC dan de tegenstander. Lees hier de vooruitblik van René Hake op het duel met de ploeg uit de Tweede Divisie.

19:53

Onze opstelling! 📋

1'
aftrap

De bal rolt in Haarlem!

Met het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Thomas Hardeman is de eerste wedstrijd in het toernooi om de TOTO KNVB Beker begonnen voor Go Ahead Eagles!

12'

Enric met een schuiver

Go Ahead Eagles met de eerste plaagstoot. Enric Llansana schiet van afstand, maar zijn schuiver verdwijnt in de handen van doelman Mitchel Michaelis.

30'

Nog weinig spektakel in Haarlem

Het eerste half uur van de wedstrijd is achter de rug. Er is nog weinig spektakel te zien geweest voor beide doelen.

32'

Bobby uit de draai

Bobby Adekanye neemt vanuit de draai het Haarlemse doel onder vuur. Mitchel Michaelis brengt redding, ten koste van een corner.

42'

Bobby met een rush

Bobby Adekanye steekt het halve veld over richting het doel van Koninklijke HFC, waar hij uiteindelijk ternauwernood wordt gestuit door een Haarlemse verdediger.

44'

Daar komt Go Ahead Eagles goed weg...

Cas Dijkstra krijgt ruimte om uit te halen, maar Eagles-keeper Erwin Mulder houdt met een redding zijn doel schoon.

45'
rust

We gaan aan de thee

Arbiter Thomas Hardeman heeft het rustsignaal laten klinken in Haarlem. Doelpunten waren er in de eerste 45 minuten niet te zien bij Koninklijke HFC – Go Ahead Eagles.

46'

Start tweede helft

De tweede helft is in gang gezet door scheidsrechter Hardeman.

56'

Dreiging van Eagles-zijde

Bobby Adekanye meldt zich in het doelgebied van Koninklijke HFC, maar weet zijn actie geen goed vervolg te geven. De bal hobbelt voorlangs.

59'

Jakob sticht gevaar

Een afgeslagen voorzet van Jakob Breum verdwijnt bijna in het Haarlemse doel, maar meer dan een hoekschop houdt Go Ahead Eagles niet over aan de actie van de Deen.

64'

Bas in de korte hoek

Een door de Haarlemmers matig uitverdedigde bal belandt voor de voeten van Bas Kuipers. De Eagles-captain haalt uit, maar vindt doelman Mitchel Michaelis in de korte hoek.

66'

Drievoudige wissel Go Ahead Eagles

Jamal Amofa, Jakob Breum en Victor Edvardsen hebben het veld verlaten voor Joris Kramer, Oliver Edvardsen en Thibo Baeten.

77'
geel

Gele kaart Go Ahead Eagles

Gerrit Nauber haalt met een overtreding de angel uit een veelbelovende aanval van Koninklijke HFC. De Duitse verdediger ontvangt hiervoor een gele kaart.

79'

Philippe raakt de paal!

Philippe Rommens eist een vrije trap voor zich op en schiet de bal op de paal. Dichterbij een doelpunt is Go Ahead Eagles tijdens deze wedstrijd nog niet geweest.

86'
goal_tegenstander

Doelpunt Koninklijke HFC

Koninklijke HFC komt op het eigen sportpark op een 1-0 voorsprong. Yassine Bouchnafa wurmt zich langs de Eagles-defensie en plaatst de bal langs Erwin Mulder.

88'

Wissel Go Ahead Eagles

Rashaan Fernandes is in het veld gekomen voor Enric Llansana.

90'
goal_gae

Doelpunt Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles komt op gelijke hoogte! Een voorzet wordt door Gerrit Nauber achter doelman Mitchel Michaelis gekopt: 1-1!

90'

Wedstrijd tijdelijk stilgelegd...

Scheidsrechter Hardeman heeft de wedstrijd tijdelijk stilgelegd omdat er na het doelpunt van Nauber een reclame-/sponsorbord langs het veld is omgevallen.

90'

We gaan weer verder in Haarlem

Beide ploegen staan weer op het veld. Er wordt weer gevoetbald in Haarlem.

90+5'

Erwin redt Go Ahead Eagles...

Een boogbal van afstand van Koninklijke HFC wordt door Erwin Mulder ternauwernood over de lat getikt. Go Ahead Eagles leeft nog.

90+7'

Bobby raakt de paal!

Bobby Adekanye trekt vanaf de rechterkant naar binnen en haalt uit met links. De aanvaller raakt de paal.

90+9'

We gaan verlengen in Haarlem

Na 99 minuten voetballen kent het bekerduel tussen Koninklijke HFC en Go Ahead Eagles nog geen winnaar: 1-1. We gaan verlengen.

99'
rood

Rode kaart Koninklijke HFC

Xander van den Berg ontvangt een directe rode kaart na een overtreding op een Eagles-speler.

101'
goal_gae

Doelpunt Go Ahead Eagles!

Oliver Edvardsen haalt uit van afstand en schiet Go Ahead Eagles op voorsprong! Het staat 1-2.

103'

Bijna 1-3...

Invaller Darío Serra kopt de bal richting het Haarlemse doel. Mitchel Michaelis krijgt nog net een handje tegen de inzet van de Spanjaard.

106'

Tweede helft verlenging

We zijn begonnen aan de tweede helft van de verlenging.

109'

Het licht is uitgevallen in Haarlem

Het sportpark van Koninklijke HFC wordt in duisternis gehuld nadat de lichtmasten ineens uitvallen. Inmiddels is het lichtknopje weer gevonden en voetballen we weer…

112'
goal_gae

Daar is de derde Eagles-treffer. Het is vanaf de perstribune onmogelijk te zien wie er heeft gescoord, maar we krijgen Sylla Sow als doelpuntenmaker ingefluisterd. Het scorebord geeft een 1-3 tussenstand aan.

112'

Wederom enig oponthoud

Doordat er enige onrust ontstond langs de zijlijn na het derde Eagles-doelpunt, heeft de wedstrijd opnieuw enkele minuten stil gelegen. Maar we voetballen weer!

113'

Evert Linthorst is in het veld gekomen voor Philippe Rommens.

119'
goal_gae

Thibo Baeten maakt het kwartet Eagles-doelpunten compleet. Het staat 1-4 in Haarlem.

120'
eindsignaal

Einde wedstrijd!

Go Ahead Eagles neemt pas in de verlenging afstand van Koninklijke HFC en bekert verder door een 1-4 zege.

23:30

Wedstrijdkarakteristieken

Koninklijke HFC – Go Ahead Eagles 1-4 n.v. (1-1, 0-0)
86’ Yassine Bouchnafa 1-0
89’ Gerrit Nauber 1-1
101’ Oliver Edvardsen 1-2
111’ Sylla Sow 1-3
119’ Thibo Baeten 1-4

Scheidsrechter: Thomas Hardeman
Rode kaart: 99’ Xander van den Berg (Koninklijke HFC)
Gele kaart: Redouan Taha el Idrissi, Marijn Ploem (beiden Koninklijke HFC), Gerrit Nauber, Sylla Sow (beiden Go Ahead Eagles)

Koninklijke HFC: Mitchel Michaelis; Max Veerman (90+4’ Xander van den Berg), Ruben Heeremans, Marijn Ploem, Rano Burger (88’ Thomas Rier), Danny Ramdjanamsingh (76’ Redouan Taha el Idrissi); Gerry Vlak, Jacob Noordmans (102’ Roy Castien), Joas Kors; Cas Dijkstra (76’ Desevio Payne), Niels Springer (76’ Yassine Bouchnafa).

Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa (66’ Joris Kramer), Bas Kuipers; Enric Llansana (88’ Rashaan Fernandes), Philippe Rommens (113’ Evert Linthorst); Bobby Adekanye (100’ Darío Serra), Sylla Sow, Jakob Breum (66’ Oliver Edvardsen); Victor Edvardsen (66’ Thibo Baeten).