Woensdag 3 april | 16:45

Vooruitblik! 👀

Go Ahead Eagles speelt donderdagavond een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA wordt om 21:00 uur afgetrapt tussen de nummer vijf en zeven van de Eredivisie.

Lees hier de voorbeschouwing op Ajax – Go Ahead Eagles.

10:00

Matchday!

20:00

De opstelling!

1'
aftrap

We zijn begonnen!

Het duel tussen Ajax en Go Ahead Eagles is gestart. Alles geven, boys!

12'

Nog geen doelpunten

Het eerste kwart van de eerste helft zit erop. Ajax heeft voornamelijk het balbezit, maar weet daar nog geen kansen mee te creëeren.

13'

Eerste mogelijkheid voor Go Ahead Eagles!

Goed voorbereidend werk van Willumsson stelt Adekanye in stelling om een actie te maken. De buitenspeler snijdt naar binnen en haalt uit; zijn schot heeft helaas niet de juiste richting.

14'

Schot van Godts

Een minuutje later lost Ajax haar eerste schot van de wedstrijd. Mika Godts probeert het van afstand, maar De Lange kan vangen.

19'

Kans voor Tahirovic

Een goede aanval van Ajax eindigt bij Benjamin Tahirovic. De middenvelder heeft ruimte voor een schot vanaf de zestien, maar hij mikt over.

20'

Wederom een mogelijkheid voor Ajax

Sivert Mannsverk heeft een aardige actie in huis wat hem in kansrijke schietpositie brengt. Hij schiet naast.

21'

Bijna Bergwijn

Een voorzet van Gaeei komt terecht bij Bergwijn, die een grote kans krijgt. De aanvaller mikt van dichtbij naast; daar komen we goed weg…

22'

Ollie, wat een kans!

Een levensgrote kans voor Oliver Edvardsen. De Noor komt één op één met Diant Ramaj, maar de doelman pakt knap het schot.

24'
goal_tegenstander

Doelpunt Ajax

Na de kans voor Ollie creëert Ajax weer een aantal kansen; het levert de 1-0 op. Een voorzet van Godts komt terecht op de wreef van Anton Gaeei; de rechtsback schiet de bal snoeihard in de kruising.

27'

Kopkans Willum!

Een hoekschop komt bij de tweede paal terecht op het hoofd van Willum Willumsson. De IJslander kopt goed naar beneden, maar Taylor kan de bal van de lijn halen.

32'

Taylor haalt uit

Kenneth Taylor kan redelijk vrij uithalen vanaf de linkerkant. Zijn schot mist alle richting en belandt in de tribunes.

45'

Godts raakt de paal

Mika Godts, misschien wel de gevaarlijkste speler in de eerste helft, komt naar binnen en mikt op de lange hoek. De Belg raakt de buitenkant van de paal.

45+1'
rust

Het is rust

Go Ahead Eagles gaat rusten met een 1-0 achterstand.

46'

De tweede helft is van start!

Met dezelfde 22 namen beginnen Ajax en Go Ahead Eagles aan de tweede helft. Nog alles om voor te spelen, komoptan!

53'

Kans voor Kuipers!

Daar was bijna de gelijkmaker. Een uitstekende aanval leidt tot een afstandsschot van Bas Kuipers. De bal komt voor z’n rechter, maar hij weet hem nog aardig te raken. Ramaj kan helaas keren.

57'
geel

Hato ontvangt geel

Jorrel Hato raakt Thibo Baeten van achteren, net buiten de zestien, en ontvangt daarvoor geel. Bovendien kan Willumsson aanleggen voor een vrije trap op een mooie positie.

58'

Over...

Willumsson krult de bal over de muur, maar mikt ook over het Ajax-doel. Go Ahead Eagles komt alleraardigst uit de startblokken in de tweede helft!

59'

Ajax wisselt

Kian Fitz-Jim komt in de ploeg voor Mika Godts.

68'

Vier wissels bij Go Ahead!

Stokkers, Amofa, Tengstedt en V. Edvardsen worden gebracht om de gelijkmaker te forceren. Ze vervangen Nauber, Linthorst, Llansana en Adekanye.

71'

Oef!

Diant Ramaj wacht te lang met het wegtrappen van de bal, waardoor Baeten de bal kan onderscheppen. Helaas glijdt de Belg de bal net niet in de goal.

71'

Bijna 2-0...

Aan de andere kant is Steven Bergwijn erg dichtbij de 2-0. De Oranje-international schuift de bal nét naast.

74'

Deijl bij de eerste paal!

Een uitstekende hoekschop kan op doel worden gewerkt door Mats Deijl bij de eerste paal. De rechtsback schampt de bal, maar Kaplan blokt nét op tijd.

77'

Drie wissels bij Ajax

Hlynsson, Mannsverk en Bergwijn maken plaats voor Forbs, Vos en Rijkhoff.

82'

Laatste wissel voor Go Ahead

Jakob Breum komt voor de laatste tien minuten, hij vervangt Thibo Baeten. Come on, Jakob!

88'

Nog een paar minuten...

Go Ahead Eagles heeft heel veel balbezit; nu nog de kansen. Alles geven, mannen!

90+2'
goal_gae

DE GELIJKMAKER IS DAAR!

Hij zit erin! Diant Ramaj wil een voorzet vangen, maar lost de bal. Bas Kuipers profiteert en schiet de 1-1 binnen. Wat heerlijk!!

90+10'
eindsignaal

Afgelopen!

Go Ahead Eagles beloont een ijzersterke tweede helft met een late gelijkmaker. Voor het derde jaar op rij wordt er niet verloren in Amsterdam door Go Ahead Eagles!

23:00

Wedstrijdkarakteristieken

Ajax – Go Ahead Eagles 1-1 (1-0)
24’ Anton Gaaei 1-0
90+2’ Bas Kuipers 1-1

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
Gele kaart: Jorrel Hato (Ajax)

Ajax: Diant Ramaj; Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato; Anton Gaaei (89’ Tristan Gooijer), Benjamin Tahirovic, Sivert Mannsverk (77’ Silvano Vos), Kenneth Taylor; Kristian Hlynsson (77’ Carlos Forbs), Mika Godts (59’ Kian Fitz-Jim); Steven Bergwijn (77’ Julian Rijkhoff).

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber (68’ Jamal Amofa), Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst (68’ Søren Tengstedt), Enric Llansana (68’ Finn Stokkers); Bobby Adekanye (68’ Victor Edvardsen), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen; Thibo Baeten (82’ Jakob Breum).