13:25

Oefenwedstrijd tegen AZ

Om 13:30 uur speelt Go Ahead Eagles een besloten oefenwedstrijd van 3×30 minuten tegen AZ.

Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Denso Kasius, Alexandre Penetra, Maxim Dekker, Mees de Wit; Lewis Schouten, Dave Kwakman, Tiago Dantas; Ricuenio Kewal, Ibrahim Sadiq, Ro-Zangelo Daal.

Opstelling Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst, Xander Blomme; Bobby Adekanye, Søren Tengstedt, Oliver Edvardsen; Victor Edvardsen.

1'
aftrap

Er is afgetrapt!

De scheidsrechter heeft de wedstrijd met zijn eerste fluitsignaal in gang gezet.

17'

Kopbal van Bobby

Na ruim een kwartier valt de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Bas Kuipers legt de bal met een voorzet op het hoofd van Bobby Adekanye, die de bal in de handen van AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro kopt.

24'

Jeffrey reageert attent

Door slordig balverlies in de Eagles-defensie verschijnt Dave Kwakman ineens oog-in-oog met Jeffrey de Lange. De Eagles-doelman komt als winnaar uit het persoonlijke duel en voorkomt met een redding dat Go Ahead Eagles op achterstand komt.

30'

Einde van eerste half uur

De eerste dertig minuten van de wedstrijd zitten erop. De spelers nemen even de tijd voor een korte drinkpauze.

31'

De bal rolt weer

Het tweede wedstrijdgedeelte van dertig minuten is begonnen. Bij Go Ahead Eagles zijn Enric Llansana, Finn Stokkers en Thibo Baeten in de ploeg gekomen voor Evert Linthorst, Søren Tengstedt en Victor Edvardsen.

32'

Schot Thibo van afstand

Thibo Baeten probeert het met een schot uit de tweede lijn. De Belg heeft het vizier net iets te hoog staan en ziet de bal over het doel van AZ gaan.

46'

Vijf wissels aan Eagles-zijde

Bij Go Ahead Eagles hebben Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer en Bas Kuipers het veld verlaten. Voor hen in de plaats zijn Erwin Mulder, Luca Everink, Jamal Amofa, Pim Saathof en Dean James binnen de lijnen gekomen.

57'

Enric in de korte hoek

Enric Llansana is het eindstation van een Eagles-aanval. De middenvelder mikt de bal richting de korte hoek, waar AZ-doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro redding brengt.

60'

AZ raakt de lat

Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door Maxim Dekker via de lat over het doel van Go Ahead Eagles gekopt. Direct na dit wapenfeit fluit de scheidsrechter voor het einde van het tweede wedstrijdgedeelte van dertig minuten.

61'

Derde half uur van start gegaan

Het laatste half uur van de wedstrijd is begonnen. Søren Tengstedt, Evert Linthorst en Victor Edvardsen zijn weer terug in het veld gekomen voor Bobby Adekanye, Xander Blomme en Oliver Edvardsen.

69'

Erwin met de redding

Ibrahim Sadiq probeert Erwin Mulder te verschalken met een diagonale schuiver, maar de Eagles-keeper pakt de bal klemvast.

70'

Wissel Go Ahead Eagles

Enric Llansana is vervangen door O21-speler Robbin Weijenberg.

76'

Søren voorlangs

Søren Tengstedt zorgt voor dreiging aan Eagles-zijde, maar de Deen ziet zijn inzet rakelings voorlangs gaan.

77'
goal_gae

Doelpunt Go Ahead Eagles!

Een corner van Søren Tengstedt belandt voor de voeten van Pim Saathof. De verdediger van Go Ahead Eagles schiet vanuit de draai in het dak van het doel en zet Go Ahead Eagles op voorsprong: 0-1.

84'

Søren schiet over

Søren Tengstedt wordt de diepte ingestuurd en krijgt de ruimte om uit te halen. De doelpoging van de Deen scheert een meter langs de kruising.

90'
eindsignaal

Einde wedstrijd

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Door een doelpunt van Pim Saathof boekt Go Ahead Eagles een 0-1 oefenzege op AZ.