Vrijdag 15 december | 21:40

Vooruitblik! 👀

In het Van Donge & De Roo Stadion wacht morgen voor Go Ahead Eagles het laatste Eredivisieduel van kalenderjaar 2023. Met Excelsior als opponent staat de ploeg van René Hake tegenover de huidige nummer 12 van het klassement.

Lees hier de vooruitblik van René Hake op Excelsior – Go Ahead Eagles.

10:00

Matchday! ⚽

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Go Ahead Eagles 🦅 (@gaeagles)

17:30

De opstelling van Go Ahead Eagles!

1'
aftrap

We gaan beginnen!

Scheidsrechter Alex Bos heeft gefloten voor het begin van Excelsior – Go Ahead Eagles. Komoptan, Eagles! ❤️💛

3'

Prima begin!

Go Ahead Eagles begint alleraardigst! Een gevaarlijk moment van Sylla Sow wordt afgevlagd wegens buitenspel, waarna hij een minuut later doorkomt in het strafschopgebied. Hij wordt ternauwernood van de bal afgegleden.

7'

Excelsior met de eerste dreiging

Troy Parrott komt door aan de linkerkant van het veld, maar hij ziet zijn schot van richting veranderen en naast gaan. In de daaropvolgende corner volleert Couhaib Driouech een afgeslagen bal net naast.

15'

Oef, bijna Philippe!

Uitstekende aanval, uitstekend schot! Go Ahead Eagles komt bijna op voorsprong via Philippe Rommens, maar hij schiet na een goede combinatie hard op de vuisten van doelman Van Gassel.

24'

Jakob met een heerlijk schot!

Jakob Breum… Wat een fantastisch doelpunt was dit geweest, maar zijn gekrulde schot van buiten de zestien raakt de paal.

39'

Go Ahead Eagles dringt aan...

Een doelpunt van Oliver Edvardsen wordt afgekeurd wegens buitenspel en toegegeven: het was een metertje of drie offside. Maar Go Ahead Eagles dringt aan, is beter en verdient eigenlijk de openingstreffer.

41'

Kansen, kansen, kansen

Wéér een grote mogelijkheid! Deze keer voor Willum Willumsson, die de bal van een meter of zes tegen Van Gassel aanschiet. We vergeten onszelf te belonen…

45+2'
rust

Het is rust in Kralingen

Go Ahead Eagles verdient de voorsprong, maar er zijn nog geen doelpunten gevallen. Nul tegen nul.

46'

We zijn weer begonnen!

Excelsior wisselt in de rust. Noah Naujoks verlaat het veld voor Kian Fitz-Jim.

49'

Excelsior met de mogelijkheid

Troy Parrott blijkt de hele wedstrijd al een gevaarlijke spits te zijn en draait wederom goed weg bij zijn directe tegenstander. Jeffrey de Lange kan zijn schot redden.

54'
goal_gae

DAAR IS 'IE! 😍

JA! Daar is eindelijk de verdiende 0-1. Een ingestudeerde vrije trap komt terecht bij Philippe Rommens, die zijn schot gekraakt ziet worden, maar in de nastoot jaagt Jamal Amofa de bal in de kruising. Het is zijn eerste doelpunt in het rood-geel!

58'

Sylla met het schot!

Daar is bijna de 0-2, maar Sylla Sow ziet zijn lage afstandsschot een meter of twee naast gaan.

68'

Excelsior wisselt driemaal, Go Ahead Eagles eenmaal

Agrafiotis, Benita en Sanches Fernandes vervangen Driouech, Smeulers en Lamprou. Bij Go Ahead Eagles komt Victor Edvardsen voor Sylla Sow. Pak ze, Victor! 💪

71'

Mogelijkheden over en weer...

Bij Go Ahead Eagles zijn Mats Deijl (afstandsschot) en Oliver Edvardsen (slalom) gevaarlijk. Bij Excelsior komt Parrott net niet bij een hoge voorzet vanaf links. Het wordt een spannende slotfase.

81'

Grote kans voor Excelsior...

Dit gaat nog spannend worden… Kian Fitz-Jim schiet de bal van dichtbij over en naast het Eagles-doel.

81'

Thibo en Gerrit komen voor de laatste 10 minuten

Nauber en Baeten komen het veld in voor O. Edvardsen en Breum.

81'

Ook Excelsior wisselt

Widell verlaat het veld voor Uddenäs.

83'
goal_tegenstander

Daar is de gelijkmaker

Onnodig en onverdiend, maar Excelsior maakt de 1-1 via Uddenäs.

88'

Poeh, bijna de 1-2!

Een gevaarlijke corner van Rommens caramboleert bij de tweede paal richting het Excelsior-doel, maar Stijn van Gassel. kan redden.

89'
geel

Geel voor Philippe

Rommens houdt Sanches Fernandes vast en ontvangt daarvoor geel.

90+2'

Hier mag Go Ahead niet klagen

In de blessuretijd is Excelsior nog héél dichtbij de 2-1. El Yaakoubi kopt de bal van een meter of 4 hard op de lat…

90+5'
eindsignaal

Het is afgelopen

Excelsior en Go Ahead Eagles spelen met 1-1 gelijk. Go Ahead Eagles zal teleurgesteld zijn dat het de voorsprong niet heeft kunnen volhouden, maar het had aan het eind nog helemaal mis kunnen gaan. We gaan met één punt terug naar Deventer.

21:00

Wedstrijdkarakteristieken

Excelsior – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)
54’ Jamal Amofa 0-1
84’ Oscar Uddenäs 1-1

Scheidsrechter: Alex Bos
Gele kaart: Philippe Rommens, Gerrit Nauber (beiden Go Ahead Eagles)

Excelsior: Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort, Casper Widell (82’ Oscar Uddenäs), Redouan El Yaakoubi, Ian Smeulers (68’ Mimeirhel Benita); 7 Lazaros Lamprou (68’ Nikolas Agrafiotis), Noah Naujoks (46’ Kian Fitz-Jim), Julian Baas, Couhaib Driouech (68’ Derensili Sanches Fernandes); Troy Parrott.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers; Enric Llansana, Philippe Rommens; Jakob Breum (82’ Thibo Baeten), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (82’ Gerrit Nauber; Sylla Sow (68’ Victor Edvardsen).