Vrijdag 5 april | 17:00

🦅 Eagles Talk

Zaterdag 6 april | 16:10

Vooruitblik! 👀

Na de thuiswedstrijd van vorige week zaterdag tegen Excelsior (3-0 zege) en het midweekse uitduel bij Ajax (1-1 gelijkspel) speelt Go Ahead Eagles morgen (zondag 7 april) zijn derde competitiewedstrijd in acht dagen. Voor het eerst in de nog prille clubgeschiedenis brengt Almere City FC als Eredivisietegenstander een bezoek aan De Adelaarshorst.

Lees hier de vooruitblik op Go Ahead Eagles – Almere City FC.

08:30

Matchday!

13:20

🗒️ Onze opstelling

1'
aftrap

Aftrap!

In een zonovergoten Adelaarshorst zijn Go Ahead Eagles en Almere City begonnen aan de wedstrijd. Alles geven, mannen!

10'

Eerste mogelijkheid Go Ahead!

Een vrije trap van Oliver Edvardsen komt bij de tweede paal op het hoofd van Joris Kramer. Een scrimmage volgt, waarna Bas Kuipers zijn schot geblokt ziet worden.

11'
goal_gae

OLLIEEE!

Het is 1-0! Oliver Edvardsen rondt een rebound koelbloedig af, nadat Tengstedt van dichtbij tegen doelman Radlinger schoot. Heerlijk begin!

18'

Goed begin!

Go Ahead Eagles start wervelend aan de eerste helft en komt een aantal keer in kansrijke posities. Bobby Adekanye komt goed door aan de rechterkant maar net voordat hij kan schieten, voorkomt een sliding een schot.

21'

Kans voor Almere!

Dat was even schrikken. Een corner van Almere City wordt aan de eerste paal verlengd, waarna de bal pardoes op de paal belandt.

23'
goal_tegenstander

Het staat gelijk...

Het zat er de laatste vijf minuten al een klein beetje aan te komen, maar de gelijkmaker zit erin. Op een voorzet van Akujobi kopt Robinet de 1-1 binnen.

25'

Gelijk weer een kans voor Ollie!

Een prima actie van Adekanye aan de rechterkant, waarna hij een puike voorzet aflevert. Oliver Edvardsen kan zijn hoofd er net niet tegenaan zetten.

36'

Kansjes over en weer

Almere City is gevaarlijk via een afstandsschot van Alvario Pena, die net naast vliegt. Een halve minuut later zet Mats Deijl van korte afstand hard en laag voor, maar zijn gevaarlijke voorzet kan door niemand worden binnengelopen.

39'

Oef, bijna 1-2

Thomas Robinet liet al eerder deze wedstrijd zien gevaarlijk te kunnen zijn met zijn hoofd; dit keer weer. De spits kan bij de eerste paal inkoppen, maar mikt net over.

41'

Wederom een kans voor Almere

Een lage voorzet van Robinet kan bijna worden binnengelopen door Ado Nalic. Hij schuift nét voorlangs.

45'

Geel voor Floranus

Adekanye heeft een uitstekende actie in huis aan de zijlijn, wat Floranus dwingt tot het maken van een ‘zakelijke overtreding’. Geel voor de verdediger.

45+1'
geel

Geel voor Bobby

Bas Kuipers wordt neergehaald op de Almeerse achterlijn en verdient eigenlijk een vrije trap. Bas Nijhuis ziet dat anders en fluit voor de rust, wat tot onvrede leidt aan Eagles-kant. Adekanye doet dat iets te fel volgens Nijhuis, wat hem geel oplevert.

45+1'
rust

Aan de thee

Go Ahead Eagles begon voortvarend aan de wedstrijd, maar gaf de wedstrijd na een minuut of 20 uit handen. Het leverde de gelijkmaker op en een wedstrijd die kantelde in het nadeel van Go Ahead. Het staat 1-1.

46'

De tweede helft is begonnen!

De laatste 45 minuten zijn van start gegaan en Go Ahead Eagles zal niets liever willen dan de belangrijke drie punten in Deventer te houden. Komoptan!

47'

Meteen een levensgrote Almere-kans

Thomas Robinet komt na een splijtende pass één op één met De Lange. Tot grote opluchting van de doelman zeilt het schot over.

52'

Gelukkig, buitenspel...

Yoann Cathline scoort, maar staat buitenspel. Daar komen we heel goed weg…

56'

Bijna Thibo!

Goed druk zetten van Mats Deijl geeft uiteindelijk Thibo Baeten de kans om tot een schot te komen; hij mikt over. Maar we komen er wat beter in!

60'

Almere City wisselt twee keer

Rajiv van La Parra en Stije Resink vervangen Alvaro Pena en Ado Nalic.

64'

Baeten scoort, maar maakt hands...

Via een scrimmage komt de bal voor de voet van Thibo Baeten. Hij scoort, maar heeft daarvoor de bal al met de hand beroerd. Geen 2-1, helaas.

66'

Dubbele Eagles-wissel!

Thibo Baeten en Soren Tengstedt maken plaats voor Finn Stokkers en Jakob Breum. Alles geven, boys!

70'

De Lange redt!

Jeffrey de Lange heeft een belangrijke redding in huis na een hard schot van Yoann Cathline.

74'
geel

Geel voor schwalbe...

In de ogen van Bas Nijhuis laat Jakob Breum zich vrijwillig vallen in het strafschopgebied. De VAR is het daar niet mee eens, vindt het een penalty, en laat Nijhuis kijken op het scherm naast het veld.

De beelden overtuigen de scheidsrechter niet en dus blijft de gele kaart staan en ontvangt Go Ahead géén strafschop.

79'

Jeffrey is op zijn post!

Yoann Cathline is de hele wedstrijd al de gevaarlijkste man aan de kant van Almere City, en lost wederom een gevaarlijk schot richting het Eagles-doel. Jeffrey de Lange is een betrouwbare doelman en keert goed.

81'

Stokkers op de paal!

Een geweldige vrije trap van Finn Stokkers belandt via de vingertoppen van doelman Radlinger op de paal. Go Ahead Eagles heeft nog tien minuten voor het doelpunt, komoptan!

86'

Victor voor de laatste minuten!

Victor Edvardsen moet Go Ahead Eagles helpen de 2-1 te forceren. Hij komt voor Oliver Edvardsen.

88'

Almere wisselt

Jochem Ritmeester van de Kamp wordt gewisseld voor Faiz Mattoir.

90+8'
eindsignaal

Het eindigt gelijk...

Niet voor het eerst dit seizoen blijkt Almere City een erg stugge ploeg; daar win je niet zomaar van. Go Ahead Eagles speelt met 1-1 gelijk tegen de Flevolanders.

16:30

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Almere City FC 1-1 (1-1)
11’ Oliver Edvardsen 1-0
23’ Thomas Robinet 1-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele kaart: Bobby Adekanye, Jakob Breum (beiden Go Ahead Eagles), Sherel Floranus (Almere City FC)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers; Søren Tengstedt (66’ Jakob Breum), Xander Blomme, Willum Willumsson; Bobby Adekanye, Thibo Baeten (66’ Finn Stokkers), Oliver Edvardsen (86’ Victor Edvardsen).

Almere City FC: Samuel Radlinger; Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Alvaro Peña (60’ Stije Resink), Sherel Floranus (78’ Milan Corryn); Yoann Cathline, Jochem Ritmeester van de Kamp (88’ Faiz Mattoir), Peer Koopmeiners, Hamdi Akujobi; Adi Nalic (60’ Rajiv van la Parra), Thomas Robinet.