15:30

De belangrijkste wedstrijdinformatie

Go Ahead Eagles speelt zaterdagmiddag om 14:00 uur een oefenwedstrijd tegen de beloftenploeg van Borussia Dortmund. Het oefenduel tussen Go Ahead Eagles en Borussia Dortmund U23 begint om 14:00 uur en kent een speelduur van 75 minuten, verdeeld over 45 minuten (eerste helft) en 30 minuten (tweede helft). De entreeprijs om toegang te krijgen tot het sportpark van AZC (Fanny Blankers-Koenweg 8, Zutphen) bedraagt 6 euro voor volwassenen; voor kinderen tot en met 16 jaar en 65+’ers geldt een entreeprijs van 3 euro.

Gezien de beperkte parkeergelegenheid in de buurt van het sportcomplex willen Go Ahead Eagles en AZC Zutphen supporters verzoeken om – indien mogelijk – op de fiets of lopend naar de wedstrijd te komen. Verder is de wedstrijd ook goed per trein (tien minuten lopen vanaf station Zutphen) of bus (lijn 81, halte Weg naar Laren) te bereiken.

10:30

11:00

Er is er één jarig! 🥳

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Go Ahead Eagles 🦅 (@gaeagles)

12:55

Onze opstelling!

14:00
aftrap

De bal rolt!

Er is afgetrapt op het sportpark van AZC Zutphen. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Borussia Dortmund U23 is begonnen.

10'
geel

Gele kaart

Al vroeg in de wedstrijd ontvangt linksback Prince Aning een gele kaart van scheidsrechter Boyd van Kommer.

30'

Nog geen uitgespeelde kansen

Het eerste half uur van de wedstrijd is achter de rug. Beide ploegen zijn er nog niet in geslaagd om een uitgespeelde kans te creëren.

45'
rust

Einde eerste helft

In een regenachtig Zutphen zoeken beide teams de kleedkamer op met de brilstand op het scorebord: 0-0.

46'

Aftrap tweede helft

In Zutphen is de tweede helft (die 30 minuten zal duren) begonnen. Bij Go Ahead Eagles is Dielan Ghafour in het veld gekomen voor Enric Llansana.

60'
goal_tegenstander

Doelpunt Borussia Dortmund U23

De Duitse gasten komen via een afgeslagen corner op voorsprong via Julian Hettwer: 0-1.

61'

Dubbele wissel

Bij Go Ahead Eagles zijn Jamal Amofa en Robbin Weijenberg in het veld gekomen voor Gerrit Nauber en Bobby Adekanye.

66'

Julian Hettwer verschijnt oog-in-oog met Eagles-doelman Jeffrey de Lange en scoort zijn tweede doelpunt van de middag: 0-2.

72'

Wissel Go Ahead Eagles

Willum Willumsson wordt kort voor het einde van de wedstrijd vervangen door Jorn Smits.

75'
eindsignaal

Einde wedstrijd!

Daar is het laatste fluitsignaal in Zutphen. Go Ahead Eagles gaat met 0-2 onderuit tegen Borussia Dortmund U23. Namens de beloftenploeg uit Duitsland maakte Julian Hettwer beide treffers.

15:45

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Borussia Dortmund U23 0-2 (0-0)
60’ Julian Hettwer 0-1
66’ Julian Hettwer 0-2

Gele kaart: Prince Aning (Borussia Dortmund U23)
Bijzonderheid: Wedstrijd kende een speelduur van 75 minuten.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber (61’ Jamal Amofa), Joris Kramer, Bas Kuipers; Enric Llansana (46’ Dielan Ghafour), Philippe Rommens; Bobby Adekanye (61’ Robbin Weijenberg), Willum Willumsson (72’ Jorn Smits), Jakob Breum; Thibo Baeten.

Borussia Dortmund U23: Silas Ostrzinski; Patrick Göbel (46’ Julian Hettwer), Mario Šuver (46’ Felix Irorere), Bjarne Pudel, Prince Aning (46’ Franz Roggow); Michael Eberwein, Franz Pfanne, Ayman Azhil; Rodney Elongo-Yombo (46’ Julian Rijkhoff), Ted Tattermusch, Falko Michel.