Erwin Mulder; Mats Deijl, Vincent Derksen, Joris Kramer, Jorn Smits; Philippe Rommens, Willum Willumsson (15′ Isac Lidberg); Bobby Adekyane, Oliver Edvardsen, Victor Edvardsen (35′ Milan Berenschot); Dario Serra.

Hidde Jurjus; Liam van Gelderen, Radinio Balker, Marco Rente, Marvin Peersman; Jorg Schreuders, Florian Krüger, Joey Pelupessy; Daleho Irandust, Thom van Bergen, Ragnar Oratmangoen

14:30
aftrap

Aftrap

7'

Daar is de eerste kans van de wedstrijd. FC Groningen komt er snel uit en krijgt een mogelijkheid. Erwin Mulder kan de bal keren.

24'
goal_tegenstander

0-1 FC Groningen

Daar komt FC Groningen op voorsprong in Zutphen. FC Groningen-aanvaller Daleho Irandust krijgt de bal aan de rechterkant van het zestienmetergebied en krult hem vervolgens achter Erwin Mulder.

30'

Daar is een nieuwe mogelijkheid voor FC Groningen. Marvin Peersman haalt vanaf links uit en vindt Erwin Mulder op zijn weg. De corner die volgt zorgt niet voor gevaar.

34'

Opnieuw is het Mulder die in actie moet komen en daarmee een tweede FC Groningen-treffer kan voorkomen. Nu is het Irandust die de Eagles-goalie weer onder vuur neemt.

39'

Een schotpoging van Go Ahead Eagles gaat over het doel van FC Groningen.

41'
goal_gae

Lidberg maakt 1-1

Daar is de gelijkmaker. Isac Lidberg krijgt de bal op de rand van het zestienmetergebied en passeert met een schuiver de keeper van FC Groningen: 1-1.

45'
rust

Ruststand: 1-1

46'

De tweede helft is begonnen

Opstelling 2e helft Go Ahead Eagles:
Erwin Mulder; Pim Saathof, Enric Llansana, Mats Deijl (61′ Dean James), Bas Kuipers; Xander Blomme, Dielan Ghaffour; Milan Berenschot (61′ Jahnoah Markelo), Sylla Sow, Isac Lidberg (61’Thibo Baeten), Jakob Breum.

Opstelling FC Groningen 2e helft:
Hide Jurjus; Daniel Beukers, Thijmen Blokzijl, Nordin Musampa,  Wouter Prins; Joey Pelupessy (59. Leandro Bacuna), Florian Krüger (59. Fofin Turay), Luciano Valente; Tomáš Suslov, Romano Postema , RagnarOratmangoen (59. Kian Slor).

60'

Goal FC Groningen

FC Groningen scoort voor de tweede keer deze middag. Het is Luciano Valente die de Groningers opnieuw op voorsprong schiet: 1-2.

61'

🔄 Wissels Go Ahead Eagles:

Isac Lidberg, Mats Deijl en Milan Berenschot hebben het veld verlaten voor Thibo Baeten, Dean James en Jahnoah Markelo.

73'

Daar wordt Go Ahead Eagles gevaarlijk uit een corner. De kopbal gaat alleen net langs het doel van FC Groningen.

74'

Vrij snel na de poging van Go Ahead Eagles valt er een kans te noteren voor FC Groningen-speler Romano Postema; doelman Erwin Mulder kan met een reflex een tegentreffer voorkomen. Niet veel later moet de 34-jarige sluitpost van Go Ahead Eagles opnieuw optreden.

80'

Wat een kans op de gelijkmaker! De instormende Jakob Breum krijgt de bal perfect aangespeeld van Pim Saathof, maar het schot van de Deen kletst uiteen op de paal.

86'

1-3 FC Groningen

Daar maakt FC Groningen de 1-3. Een vrije trap van Tomáš Suslov is Erwin Mulder te machtig.

90'

Uit een vrije trap en een corner die daaruit volgt is Go Ahead Eagles nog dreigend. Een doelpunt valt er niet.

eindsignaal

Go Ahead Eagles - FC Groningen: 1-3

Go Ahead Eagles heeft woensdagmiddag op het sportcomplex van AZC in Zutphen een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Groningen. In de 24e minuut kwam FC Groningen op voorsprong door een treffer van Daleho Irandust. In de minuten daarvoor moest Go Ahead Eagles-keeper Erwin Mulder al een aantal keer optreden. Voor de rust maakte Isac Lidberg de gelijkmaker voor Go Ahead Eagles. De Zweed kwam na vijftien minuten – zoals vooraf gepland – in het veld voor Willum Willumsson.

In de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles een aantal mogelijkheden. Scoren deed het echter niet. Iets wat FC Groningen wel deed in de 60e minuut (Luciano Valente) en vlak voor tijd uit een vrije trap (Tomáš Suslov in de 86e minuut). Daardoor stond er na negentig minuten voetballen een 1-3 eindstand op het scorebord.

Hieronder lees je alles nog even rustig terug.