Vrijdag 8 december | 17:00

🎥 Nieuwe Eagles Talk!

Zaterdag 9 december | 16:30

Vooruitblik! 👀

Tegen FC Twente kwam er afgelopen zondag voor Go Ahead Eagles een einde aan een lange reeks wedstrijden waarin sinds januari van dit jaar niet verloren werd in de eigen Adelaarshorst. Met FC Utrecht wacht morgen (zondag 10 december) het laatste thuisduel van kalenderjaar 2023 in de Eredivisie.

Lees hier de vooruitblik van René Hake op Go Ahead Eagles – FC Utrecht.

Zaterdag 9 december | 22:00

Alle wedstrijdinformatie 📰

Scoor jij op de wedstrijddag een consumptiemunt van maatschappelijk partner Salland Zorgverzekeringen voor een gratis drankje? Loop je er warm bij met een nieuwe Eagles-sjaal, die je voor € 12,50 kunt aanschaffen in de Fanstore? En kies jij na de wedstrijd ook voor muzikale gezelligheid tijdens ‘De Verlenging’ in het Supportershome en de Chicken Run?

Lees via deze link de belangrijkste informatie voor je bezoek aan Go Ahead Eagles – FC Utrecht.

09:00

Matchday!

10:00

Belangrijkste wedstrijdinformatie

Na de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Utrecht staat er het nodige op het programma voor jullie fans. Check hier alle informatie.

11:00

Opstelling

1'
aftrap

We zijn begonnen!

Victor Jensen trapt af; Go Ahead Eagles – FC Utrecht is gestart. Komoptan, Eagles!

3'

Eerste kansje is voor FC Utrecht

Nadat Joris Kramer met een hoofdblessure naast het veld wordt behandeld, profiteert FC Utrecht bijna van de manmeersituatie. Mats Seuntjes drukt af vanaf randje zestien, maar Jeffrey de Lange klemt.

10'
goal_tegenstander

Het is 0-1 voor FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft het moeilijk in de eerste tien minuten en dat resulteert dan ook in de openingstreffer van FC Utrecht. Victor Jensen maakt ‘m.

17'

Eerste mogelijkheid voor Go Ahead Eagles

Na een goede aanval komt de bal terecht bij Philippe Rommens, die zijn schot met links naast ziet gaan.

18'

Bozdogan schiet over

Een gevaarlijke vrije trap van Can Bozdogan vliegt over het doel van Jeffrey de Lange.

28'

FC Utrecht scoort weer

Nu is het Bart Ramselaar die het net vindt. Het staat 0-2.

31'

Een driedubbele kans voor Go Ahead Eagles!

In drie instanties krijgen Breum, Rommens en Llansana de bal er niet in.

35'

Schot van Rommens!

Philippe Rommens is het eindstation van een ingestudeerde vrije trap. De Belg schiet hard en zuiver, maar doelman Barkas kan redden.

42'

Prima schot van Breum

Go Ahead Eagles komt, naarmate de eerste helft vordert, beter in de wedstrijd. Het leidt nog niet tot grote kansen, maar met een kopbal van Joris Kramer en een volley van Jakob Breum komen we steeds meer in de buurt.

46'

Go Ahead Eagles wisselt één keer in de rust

Hake wisselt aanvallend met een invalbeurt voor spits Victor Edvardsen. Joris Kramer, die de hele eerste helft met een verband om zijn hoofd speelde, is eruit.

47'

IJzersterk begin van de tweede helft!

Jakob Breum komt door aan de rechterkant en zet hard en laag voor, maar de bal wordt ternauwernood weggehaald door de Utrecht-defensie. In de nastoot krult Willumsson de bal net naast.

50'

Wat gebeurt hier dan?!

Een ongelofelijke scrimmage voor het Utrecht-doel. Hij wil er maar niet in voor Go Ahead, dat de tweede helft fantastisch start.

55'

Hier komen we goed weg...

Bart Ramselaar neemt een afgeslagen hoekschop in één keer ‘op de slof’, en raakt daarbij de paal.

60'

Een honderd procent kans voor Breum!

Wéér is Go Ahead gevaarlijk! Jakob Breum komt één op één op Barkas en stuit op de doelman; de bal eindigt vervolgens in het zijnet.

63'

Beide ploegen wisselen.

FC Utrecht brengt Booth in plaats van Boussaid. Bij Go Ahead Eagles komt Thibo Baeten voor Jakob Breum.

73'

FC Utrecht wisselt

Ramselaar verlaat het veld voor Romeny.

75

Go Ahead dringt aan!

Thibo Baeten vuurt op het doel vanaf een meter of tien. Hij vindt Barkas op zijn weg.

84'

Go Ahead Eagles wisselt

Gerrit Nauber en Rashaan Fernandes komen voor de ‘alles of niets-fase’. Alles geven, boys!

90+3'
eindsignaal

Het eindigt in 0-2

Helaas… Go Ahead Eagles verliest, ondanks een verdienstelijke tweede helft, en dankzij een uitblinkende Utrecht-doelman, met 0-2 van FC Utrecht.

15:15

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 0-2 (0-2)
10′ Victor Jensen 0-1
28′ Bart Ramselaar 0-2

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer (46′ Victor Edvardsen), Bas Kuipers; Enric Llansana, Philippe Rommens (85′ Rashaan Fernandes); Jakob Breum (64′ Thibo Baeten), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen; Sylla Sow.

FC Utrecht: Vasilios Barkas;  Hidde ter Avest, Ryan Flamingo, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Oscar Fraulo; Othman Boussaid (63′ Taylor Booth), Victor Jensen (84′ Zidane Iqbal), Bart Ramselaar (77′ Ole Romeny); Mats Seuntjens (84′ Jens Toornstra).