De bal rolt op het sportpark van WVW Weurt voor de oefenwedstrijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

1'
goal_tegenstander

Doelpunt RKC Waalwijk

De Waalwijkers komen vliegensvlug op voorsprong. Een diepe bal belandt achter de Eagles-defensie en wordt door Richonell Margaret over doelman Erwin Mulder in het doel geplaatst: 0-1.

2'

Tweede tegentreffer

Ook de tweede tegentreffer valt al snel. Het is Zakaria Bakkali die zijn naam op het scoreformulier zet: 0-2.

22'

Vrije trap binnen zestienmetergebied

RKC-keeper Jeroen Houwen pakt een terugspeelbal in zijn handen. De vrije trap van Bobby Adekanye – op tien meter van het doel – smoort in de Waalwijkse muur.

26'

Buitenkant paal...

Søren Tengstedt schiet van afstand. De Deen raakt de buitenkant van de paal.

29'

Redding van Erwin

Erwin Mulder brengt redding op een Waalwijkse  doelpoging en verwerkt de bal tot corner.

30'
goal_gae

Bobby met de aansluitingstreffer

Finn Stokkers vindt Bobby Adekanye, die zijn tegenstander omspeelt en in de korte hoek raak schiet. Het staat 1-2 in Weurt.

31'

Thibo met een schot

Kort na het doelpunt van Bobby Adekanye is Go Ahead Eagles opnieuw dreigend. Thibo Baeten haalt uit, maar zijn schot wordt gepakt door RKC-doelman Jeroen Houwen.

41'

Thibo raakt de kruising

Een steekpassje van Søren Tengstedt bereikt Thibo Baeten. De Belg schiet, maar raakt de kruising van het Waalwijkse doel. In het daaropvolgende moment volgt er een mogelijkheid voor Luca Everink, die voorlangs schiet.

46'

Erwin met de redding

Filip Stevanovic lijkt RKC Waalwijk al snel in de tweede helft aan een derde doelpunt te helpen. Erwin Mulder brengt echter redding op het schot in de korte hoek.

48'
goal_gae

Søren met de gelijkmaker!

De IJslandse proefspeler Breki Baxter haalt uit, maar ziet zijn schot smoren. In tweede instantie schiet Søren Tengstedt wel raak: 2-2.

61'

Breki met een doelpoging

Breki Baxter test de kwaliteiten van RKC-doelman Jeroen Houwen met een schot van afstand. De Waalwijkse goalie kan de bal pakken.

76'

Save van Erwin

Reuven Niemeijer krijgt de kans om RKC Waalwijk opnieuw op voorsprong te zetten, maar Erwin Mulder houdt Go Ahead Eagles met een redding op de been.

81'

Søren bijna...

Søren Tengstedt is dicht bij de derde Eagles-treffer. Op aangeven van Dean James schiet de Deen echter tegen RKC-doelman Jeroen Houwen aan.

90'
eindsignaal

Einde wedstrijd

De scheidsrechter heeft het eindsignaal laten klinken in Weurt. Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk houden elkaar in evenwicht: 2-2.

15:05

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 2-2 (1-2)
1’ Richonell Margaret 0-1
2’ Zakaria Bakkali 0-2
41’ Bobby Adekanye 1-2
48’ Søren Tengstedt 2-2

Go Ahead Eagles: Erwin Mulder; Luca Everink, Jamal Amofa, Pim Saathof, Dean James; Evert Linthorst (63’ Robbin Weijenberg), Xander Blomme (46’ Enric Llansana); Bobby Adekanye (77’ Donté Apinsa), Søren Tengstedt, Thibo Baeten; Finn Stokkers (46’ Breki Baxter / 77’ Evert Linthorst).

RKC Waalwijk: Jeroen Houwen; Julian Lelieveld, Jeffrey Bruma (12’ Dario van den Buijs), Patrick Vroegh, Thierry Lutonda; Mats Seuntjens (46’ Reuven Niemeijer), Daouda Weidmann; Ilias Takidine, Filip Stevanovic, Zakaria Bakkali (70’ Chris Lokesa); Richonell Margaret (63’ David Min).