Zondag 26 november

Vooruitblik! 👀

Na de interlandbreak van vorig weekend begint vandaag voor Go Ahead Eagles een nieuw blok van vier competitiewedstrijden. De eerste wedstrijd in de laatste duelreeks van 2023 is de ontmoeting met NEC, dat in Nijmegen de tegenstander is.

Lees hier de vooruitblik van René Hake op het duel tussen NEC en Go Ahead Eagles.

09:30

Matchday!

14:25

Onze opstelling! 📋

1'
aftrap

We zijn begonnen!

Scheidsrechter Robin Hensgens heeft in een regenachtig Goffertstadion voor het eerst op zijn fluit geblazen. NEC – Go Ahead Eagles is begonnen!

4'

Nijmeegs doelpunt geannuleerd

Even lijkt NEC op een vroege voorsprong te komen, maar arbiter Hensgens annuleert het doelpunt vrijwel direct vanwege hands.

9'

Jeffrey met een reflex

Jeffrey de Lange reageert attent op een kopbal van dichtbij van Magnus Mattsson. Ook in tweede instantie weet de Nijmeegse middenvelder niet te scoren.

12'

Jamal met defensieve ingreep

Sontje Hansen verschijnt in kansrijke positie voor het Eagles-doel na een dieptebal. De NEC-aanvaller schiet, maar Jamal Amofa weet zijn voet tegen de bal te krijgen om het gevaar onschadelijk te maken.

34'

Geen strafschop

NEC claimt een strafschop nadat Koki Ogawa in het strafschopgebied geduwd zou zijn. Scheidsrechter Hensgens wuift het weg en ook de VAR grijpt niet in.

41'

Grote kans Ogawa

Koki Ogawa verschijnt alleen voor Eagles-doelman Jeffrey de Lange en krijgt dé kans om NEC op voorsprong te schieten. Het schot van de Japanner mist echter kracht en richting, waardoor De Lange de bal klemvast kan pakken.

42'

Kopbal van Baas

Opnieuw een aardige mogelijkheid voor de gastheren. Een voorzet vanaf rechts wordt door Youri Baas recht in de handen van Jeffrey de Lange gekopt.

45'
rust

We gaan aan de thee

Met de brilstand op het scorebord gaan we rusten.

46'

Start tweede helft

Beide elftallen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.

50'

Philippe van afstand

Philippe Rommens probeert het met een geplaatst schot van afstand. De poging van de Belg kan NEC-doelman Jasper Cillessen echter niet verontrusten.

51'

Victor vanuit de draai

Na een voorzet vanaf de rechterkant schiet Victor Edvardsen vanuit de draai. Via een been van een NEC’er gaat het schot van de Zweed naast.

63'

Dubbele wissel Go Ahead Eagles 🔄

Bij Go Ahead Eagles zijn Sylla Sow en Enric Llansana in het veld gekomen voor Victor Edvardsen en Evert Linthorst.

69'

Schot van Willum

Willum Willumsson waagt een schot van afstand. De poging van de IJslander mist venijn.

70'
geel

Gele kaart Go Ahead Eagles

Jakob Breum begaat een overtreding waarvoor hij van scheidsrechter Hensgens de gele kaart ontvangt.

72'

Wissel bij NEC 🔄

Bij NEC heeft Youri Baas het veld verlaten. Hij is vervangen door Elayis Tavsan.

75'
geel

Sylla Sow zet iets te enthousiast druk op de tegenstander en krijgt een gele kaart voor een overtreding op Philippe Sandler.

77'

Jakob met een poging

In de omschakeling komt de bal via Sylla Sow voor de voeten van Jakob Breum. De Deen schiet, maar de bal is een prooi voor NEC-doelman Jasper Cillessen.

79'

Wissel Go Ahead Eagles 🔄

Bij Go Ahead Eagles is Bobby Adekanye in het veld gekomen voor Jakob Breum.

83'

Dubbele wissel bij NEC 🔄

Bij NEC maken Mees Hoedemakers en Mathias Ross hun opwachting. Lasse Schöne en Philippe Sandler hebben het veld verlaten.

85'

Afgekeurd doelpunt NEC

Een door Koki Ogawa van richting veranderd schot verdwijnt in het Eagles-doel. Arbiter Hensgens constateert echter buitenspel en keurt het doelpunt van de Nijmegenaren af.

87'

Wissel Go Ahead Eagles

Oliver Edvardsen verlaat het veld voor Thibo Baeten.

88'
goal_gae

Sylla met de 0-1!

Daar is invaller Sylla Sow attent. Hij schiet Go Ahead Eagles op voorsprong!

88'

Wedstrijd ligt tijdelijk stil

Na het doelpunt wordt de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege het gooien van voorwerpen op het veld vanuit het uitvak.

88'

Wissel NEC

We hervatten het duel met een wissel van de thuisploeg. Sontje Hansen verlaat het veld en Rober González komt ervoor in de plaats.

90'
goal_tegenstander

Daar is de 1-1...

De thuisploeg maakt snel na de hervatting de 1-1. Mathias Ross kopt de bal binnen uit een corner.

90+2'
geel

Enric Llansana krijgt geel

90+3'
eindsignaal

Eindstand: 1-1

Het zit erop in Nijmegen: NEC en Go Ahead Eagles houden elkaar in evenwicht door met 1-1 gelijk te spelen.

17:20

Wedstrijdkarakteristieken

NEC – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)
88’ Sylla Sow 0-1
90′ Mathias Ross 1-1

Scheidsrechter: Robin Hensgens
Gele kaart: Jakob Breum, Sylla Sow, Enric Llansana (allen Go Ahead Eagles)

NEC: Jasper Cillessen; Bart van Rooij, Philippe Sandler (83’Mathias Ross), Bram Nuytinck, Calvin Verdonk; Lasse Schöne (83′ Mees Hoedemakers), Dirk Proper; Sontje Hansen (89′ Rober González), Magnus Mattsson, Youri Baas (72′ Elayis Tavşan); Koki Ogawa.

Go Ahead Eagles: Jeffrey De Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer; Evert Linthorst (63′ Enric Llansana), Philippe Rommens; Jakob Breum (79′ Bobby Adekanye), Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (87′ Thibo Baeten); Victor  Edvardsen (63′ Sylla Sow).