Dinsdag 16 januari | 17:40

Vooruitblik! 👀

Voor de tweede keer in nog geen twee maanden tijd reist Go Ahead Eagles morgen (woensdag 17 januari) af naar Nijmegen. In het Goffertstadion neemt het team van René Hake het op tegen NEC in de 1/8 finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

Lees hier de vooruitblik van René Hake op NEC – Go Ahead Eagles.

10:00

Matchday!

17:50

📋 Opstelling

1'
aftrap

Just started!

Met zijn eerste fluitsignaal heeft scheidsrechter Bas Nijhuis de bekerwedstrijd tussen NEC en Go Ahead Eagles in gang gezet.

5'

Eerste wapenfeit

Het eerste wapenfeit komt op naam van NEC. Koki Ogawa kopt uit een corner naast.

18'

Noodgedwongen wissel

Philippe Rommens verlaat geblesseerd het veld en wordt vervangen door Enric Llansana.

29'

De paal...

Daar komt Go Ahead Eagles goed weg. Een diagonaal schot van Magnus Mattsson stuitert via de paal weer terug in het veld.

36'
goal_tegenstander

Doelpunt NEC

Go Ahead Eagles krijgt de bal niet weg van eigen helft, waarna de bal voor de voeten van Koki Ogawa belandt. De Japanner haalt uit en zet de 1-0 voorsprong voor NEC op het scorebord.

38'

Kopbal NEC

Bijna verdubbelt NEC de voorsprong. Een kopbal van Kodai Sano verdwijnt echter recht in de handen van Eagles-doelman Jeffrey de Lange.

45'

Schot van Willum

Op slag van rust probeert Willum Willumsson het met een schot van afstand. NEC-doelman Robin Roefs gaat gestrekt en brengt redding.

45+1'
rust

Het is rust

Arbiter Bas Nijhuis heeft het rustsignaal laten klinken in het Goffertstadion. Go Ahead Eagles kijkt halverwege het bekerduel tegen een 1-0 achterstand aan in Nijmegen.

46'

Tweede helft begonnen

De bal rolt weer in het Goffertstadion voor de tweede helft van NEC – Go Ahead Eagles.

47'

Victor met een poging

Het eerste schot van de tweede helft is van Go Ahead Eagles. De poging van Victor Edvardsen wordt gevangen door NEC-doelman Robin Roefs.

60'
geel

Gele kaart Go Ahead Eagles

Bas Kuipers begaat een overtreding op Kodai Sano, waarvoor de Eagles-captain een gele kaart ontvangt.

61'
geel

Opnieuw geel

Ook Enric Llansana verdwijnt met een gele kaart in het boekje van Bas Nijhuis nadat hij Magnus Mattsson naar de grond trekt een een veelbelovende aanval van NEC smoort.

63'

Wissel NEC

Bij NEC verlaat Sontje Hansen het veld. Voor hem in de plaats komt Yvandro Borges Sanches binnen de lijnen.

66'

Dubbele wissel Go Ahead Eagles

Bobby Adekanye en Victor Edvardsen worden vervangen door Sylla Sow en Thibo Baeten.

70'

NEC met een royale kans

Magnus Mattsson krijgt alleen voor keeper Jeffrey de Lange dé kans om NEC op een 2-0 voorsprong te zetten. De Deense middenvelder schiet echter naast.

72'

Een afgeslagen vrije trap van NEC wordt door Sai van Wermeskerken in één keer op de pantoffel genomen. De bal slaat achter Jeffrey de Lange in het doel: 2-0.

78'

Xander Blomme en Finn Stokkers komen bij Go Ahead Eagles in het veld voor Enric Llansana en Evert Linthorst.

80'

Van richting veranderd schot

Een van richting veranderd schot van Jakob Breum zeilt rakelings over het doel van NEC.

85'

Wissel NEC

Mees Hoedemakers wordt bij NEC vervangen door Rober González.

86'

Poging van Willum

Willum Willumsson probeert het vanaf randje zestien. Zijn bal belandt in de handen van de NEC-keeper.

88'
goal_gae

Gerrit kopt de 2-1 binnen

Gerrit Nauber kopt de 2-1 binnen.

90'

Drie minuten extra tijd

Er komen drie minuten bij. NEC wisselt ook: Mathias Ross komt erin voor Kodai Sano.

90+3'
eindsignaal

Einde wedstrijd: 2-1 nederlaag

Het zit erop in Nijmegen. Go Ahead Eagles gaat met 2-1 onderuit en daarmee zit het bekeravontuur erop.

21:00

Wedstrijdkarateristieken

NEC – Go Ahead Eagles 2-1 (1-0)
36’ Koki Ogawa 1-0
72’ Sai van Wermeskerken 2-0
88′ Gerrit Nauber 2-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele kaart: Bas Kuipers, Enric Llansana (beiden Go Ahead Eagles)

NEC: Robin Roefs; Sai van Wermeskerken, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk; Mees Hoedemakers (85′ Rober González), Dirk Proper; Kodai Sano (90+1′ Mathias Ross), Magnus Mattsson, Sontje Hansen (63’ Yvandro Borges Sanches); Koki Ogawa.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Evert Linthorst (78’ Finn Stokkers), Philippe Rommens (18’ Enric Llansana / 78’ Xander Blomme); Bobby Adekanye (66’ Sylla Sow), Willum Willumsson, Jakob Breum; Victor Edvardsen (66’ Thibo Baeten).