Het bekertoernooi zit erop voor Go Ahead Eagles. Jenthe Mertens begon alle vier de cupwedstrijden in de basisploeg. De Belgische rechtsback beleefde tijdens zijn eerste seizoen in Deventer een geweldig bekeravontuur, dat vanavond ten einde kwam. “Helaas wel, maar we mogen niet klagen.”

De kwartfinale van het bekertoernooi halen, betekent dat de aandacht toeneemt. Mertens ziet na afloop in de catacomben hoe verschillende cameraploegen, schrijvende journalisten en radiomakers hun items proberen te maken. Het was een aparte avond, waarin voor Go Ahead Eagles helaas een einde kwam aan het bekeravontuur. “We begonnen niet slecht aan de wedstrijd”, vertelt Mertens. “We hadden afgesproken om FC Utrecht in het begin ‘hoog’ vast te zetten en ze achteruit te dwingen. Dat lukte in het begin. Toch voelde je ook dat zij genoeg kwaliteit hebben.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

De Domstedelingen troffen in de laatste minuten van de eerste helft twee keer doel. “Zij scoorden vlak voor rust twee keer. Dat helpt dan ook niet mee. In de rust hebben we samen gezeten om te kijken wat er beter kon. Dat gebeurde ook: Jaro (Jaroslav Navrátil, red) maakte een mooi doelpunt. Daarna werd het 1-3 en weet je dat het moeilijk wordt”, aldus Mertens.

FC Utrecht liep uiteindelijk – door een prachtig doelpunt van Kristoffer Peterson – uit tot 1-4. Daarmee eindigde het bekeravontuur van Go Ahead Eagles. “Het was een heel mooi avontuur. We hadden liever natuurlijk nog een halve finale gespeeld, maar we mogen niet klagen.”