Het gaat goed met de revalidatie van Mohamed Hamdaoui. Enkele weken geleden mocht de aanvaller van Go Ahead Eagles, die herstelt van een afgescheurde kruisband in zijn rechterknie, voor het eerst sinds lange tijd weer het veld op.

De geur van gras deed het voetbalhart van Hamdaoui sneller kloppen. “Het was een heerlijk gevoel om naar buiten te gaan en eindelijk de kicksen weer onder te doen”, zegt de 22-jarige voetballer. “Vooralsnog is het alleen looptraining waarmee ik me bezig houd. Vorige week heb ik echter wel weer voor het eerst de bal aangeraakt. De fysio wilde mijn looptraining wat leuker voor me maken en gaf me een bal. Dat was prettig, want ik ben natuurlijk geen marathonloper.”

Vijf dagen per week werkt Hamdaoui in zijn geboorteplaats Amsterdam aan zijn herstel. “Elke dag train ik zowel ’s ochtends als ’s middags. In de ochtend word ik eerst behandeld aan mijn knie. Vervolgens doe ik oefeningen om de spanning in mijn knie langzaam op te bouwen en aan kracht te winnen. In de middag ben ik een klein uurtje op het veld bezig of train ik mijn bovenlichaam. Daarna ga ik weer naar huis om uit te rusten.” Echte tegenslagen heeft de aanvaller tijdens zijn revalidatie niet gekend. “Mijn revalidatie is tot dusver heel erg meegevallen”, bevestigt Hamdaoui. “De fysiotherapeuten spreken zelfs van een voorbeeldrevalidatie. Ik heb de afgelopen maanden geen terugslag gekend tijdens mijn herstel, alles verloopt voorspoedig. Mijn knie reageert goed op alle oefeningen die ik doe. Vorige week ben ik zelfs drie keer het veld op geweest voor een looptraining. Op die manier probeer ik het steeds verder uit te bouwen, rekening houdend met de reactie in mijn knie.”

Kort nadat hij eind augustus zijn kruisbandblessure opliep, vond Hamdaoui het mentaal zwaar om zijn medespelers te zien trainen en spelen bij Go Ahead Eagles. Inmiddels is hij die fase voorbij. “Sinds ik weer kan autorijden, ben ik er elke wedstrijd van Go Ahead Eagles bij in het stadion. Daar heb ik geen enkele moeite mee.” Hamdaoui hoopt zich binnen afzienbare tijd weer bij zijn ploeggenoten op het veld te vervoegen. “Of ik dit seizoen nog officiële wedstrijden zal spelen, durf ik niet te zeggen. Maar mijn streven is om in ieder geval weer een paar keer mee te trainen met de spelersgroep. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt me dit te gaan lukken.”

 

Mohamed Hamdaoui scheurde dit seizoen in de derde competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles, uit tegen FC Den Bosch, de kruisband van zijn rechterknie af. Na twintig minuten spelen was de linkeraanvaller in een duel om de bal verwikkeld. Terwijl de scheidsrechter al had gefloten, kwam zijn tegenstander er wat wild in terwijl Hamdaoui een ‘slap voetje’ had. Het was een ogenschijnlijk onschuldig duel met grote gevolgen. Een dag later kreeg Hamdaoui de bevestiging dat zijn kruisband was afgescheurd. Inmiddels zit de aanvaller in de eindfase van zijn revalidatie. “Ik wil fit blijven, ritme opdoen en belangrijk zijn voor het team”, kijkt Hamdaoui reikhalzend en vol vertrouwen uit naar zijn rentree.