Mooie puntenoogst voor Go Ahead Eagles Voetbalacademie

Vier zeges, één gelijkspel en een nederlaag. Met een totaalscore van liefst dertien behaalde punten konden de zes jeugdteams van Go Ahead Eagles gisteren spreken van een mooie puntenoogst. Met uitzondering van Go Ahead Eagles Onder-14 stond voor alle jeugdteams de tweede speelronde van de voorjaarscompetitie op het programma.

Go Ahead Eagles Onder-14 was gisteren het enige team dat voor de eerste speelronde van de voorjaarsreeks aan de aftrap verscheen. Tegenstander op sportpark Zuiderlaan in Twello was sc Heerenveen O14. Met een 2-0 zege stapte het team van Mustafa Aygun van het veld. Door doelpunten van Jayden Jankie en Boris van Dieren in de eerste helft stond de eindstand al halverwege de wedstrijd op het scorebord.

De tweede wedstrijd die werd gespeeld in Twello, was het duel tussen Go Ahead Eagles Onder-15 en Alphense Boys O15. Het team van Jip Ellenbroek kwam voor rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Bram Swienink en Caio Ferreira Pires. Alphense Boys O15 scoorde tegen uit een corner (2-1), waarna Kaid Becker met een rake kopbal de doelpuntenmarge weer op twee bracht: 3-1. Adam Benbouker voltooide het kwartet Eagles-doelpunten: 4-1.

Go Ahead Eagles O15 Alphense Boys O15 (2)

Go Ahead Eagles Onder-16 sloot de voetbalmiddag in Twello af met een wedstrijd tegen De Graafschap O16. Via een strafschop kreeg het team van Uǧur Yildirim een ideale kans om in de eerste helft de score te openen. Het buitenkansje werd echter niet verzilverd, waardoor het in de rust nog altijd 0-0 stond. Doelpunten vielen er ook in de tweede helft niet te noteren, waardoor Go Ahead Eagles O16 tegen de Doetinchemmers genoegen moest nemen met een gelijkspel.

De brilstand stond ook in Maastricht halverwege de wedstrijd op het scorebord bij MVV O18 – Go Ahead Eagles O18. Toch slaagde het team van Tristan Berghuis erin om met een zege te vertrekken uit Zuid-Limburg. Laat in de tweede helft belandde een snelle vrije trap van Jorn Hekkert bij Ibrahima Kouyate, die Milan Berenschot in staat stelde om te scoren: 0-1. Het bleek de enige treffer van het duel, waardoor Go Ahead Eagles Onder-18 drie punten mocht bijschrijven.

Go Ahead Eagles O16 De Graafschap O16 (1)

Go Ahead Eagles Onder-13 reisde af naar Eindhoven voor het duel met PSV O13-2. Het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles haalde flink uit in de Lichtstad. Bij rust stond er al een tussenstand van 0-5 op het scorebord. Daar kwam in de tweede helft nog één treffer bij, waardoor het team van Martijn Jongbloed met een 0-6 overwinning van het veld stapte.

Go Ahead Eagles Onder-21 bracht een bezoek aan Drenthe voor het competitieduel met FC Emmen O21. Het waren de gastheren die al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer scoorden: 1-0 in de 12e minuut. Na ruim een half uur spelen slaagden de Drenten erin om de voorsprong te verdubbelen: 2-0. De tweede helft waren de mannen van Jouad Boufarra de bovenliggende partij en waren er mogelijkheden om te scoren voor onder meer Arantis Roep, Thomas Meurs en Olaf Kok. Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles wist het net echter niet te vinden, waardoor de ruststand ook de eindstand bleek.

Fotografie: Rick Janssen