Go Ahead Eagles C1 heeft zich gerevancheerd van de nederlaag vorige week tegen FC Emmen. Het elftal van trainer Jochem de Weerdt won op Sportpark Zuiderlaan in Twello soeverein met 5-1 van Oranje Nassau. Ook de A1 van Go Ahead Eagles wonmet 1-3 van Be Quick ’28. De B1 verloor: 3-1 tegen HSC ’21.

 

A1

De A1 speelde niet zijn beste wedstrijd, maar won wel. Trainer Harry Decheiver hield het kort: “Dat je een wedstrijd speelt als deze, kan een keer gebeuren. Na de 3-0 werd het spel rommelig. Be Quick leunde achterover en wij hadden veel goals kunnen maken. Maar goed, het was allemaal wat minder vandaag.”

 

B1

De B1 leed in Haaksbergen een pijnlijke nederlaag tegen HSC ’21. “De bovenste zes ploegen in onze competitie doen niet veel voor elkaar onder”, zei B1-trainer Kick Maatman. “Wil je winnen van die teams, dan moet je een goede dag hebben.” Dat was zaterdag niet het geval. Maatman: “Het spel van HSC ligt ons niet zo. Die ploeg zakt ver terug en roeit de bal naar voren, waar ze twee snelle jongens hebben lopen.” De beste fase beleefde de B1 in de eerste tien minuten na rust. “Wij zaten er kort op en zetten druk. Alleen speelden we te gehaast en te slordig.”

Bij een stand van 2-1 sloeg een speler van HSC de bal weg in diens eigen strafschopgebied. Maatman: “Maar wij kregen geen strafschop. Was dat wel gebeurd, dan was de wedstrijd misschien gekanteld.” In plaats daarvan maakte te thuisploeg kort na het gewraakte moment de winnende treffer. Waar de B1 dit seizoen meerdere malen heeft aangetoond in de eindfase beslissend te kunnen zijn, lukte dit zaterdag niet.

 

C1

Jochem de Weerdt van de C1 was een tevreden trainer, vooral over de eerste helft. “De tweede helft was minder. We creëerden een hoop kansen, maar hadden meer goals kunnen maken. Wel een stuk of tien als je het mij vraagt. Na rust liepen de spelers te veel met de bal, terwijl wij Oranje Nassau aan gort hadden moeten spelen.”

 

Karakteristieken:

Be Quick ’28 A1 – Go Ahead Eagles A1 1-3 (0-2). Doelpunten GAE: Marlo de Groot (2), Givan Werkhoven.

HSC ’21 B1 – Go Ahead Eagles B1 3-1 (1-1). Doelpunt GAE: Sedat Demirel.

Go Ahead Eagles C1 – Oranje Nassau C1 5-1 (3-0).Doelpunten GAE: Ruben Groote SchaarsbergAaron van Leer, Brian Karman, Jamiro Steenbergen, Saidsirat Sahebzadah.