Een unieke voetbalbeleving en drie dagen voetbalplezier vormen de voornaamste aspecten van de Go Ahead Eagles Soccer Camps die elke zomer plaatsvinden bij diverse amateurclubs in de regio. Maar dat de Go Ahead Eagles Soccer Camps ook tot een overstap naar de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles kunnen leiden, bewijzen Morris Broekhof en Diego Paais.

Op het moment dat Morris in de zomer van 2016 als C-junior meedeed aan het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij zijn club Voorwaarts Twello, had hij al anderhalf jaar ervaring opgedaan in de jeugdopleidingen van FC Twente en Vitesse. “Mijn doel was om veel plezier te hebben, goed mijn best te doen en tijdens die drie dagen alles eruit te halen”, vertelt hij. “Er waren goede trainers, die de oefenstof duidelijk uit wisten te leggen en allerlei voetbaltips gaven om beter te worden.” Ook Diego weet zich het Go Ahead Eagles Soccer Camp van twee jaar geleden nog goed voor de geest te halen. “Mijn vader zei dat er een Go Ahead Eagles Soccer Camp was bij Voorwaarts Twello. Het leek mij erg leuk om hieraan mee te doen bij mijn eigen club. Het was een mooie ervaring. Dat de kans bestond om gescout te worden door de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles, maakte het extra speciaal.”


Morris Broekhof (rechts op de voorgrond) en Diego Paais (naast Morris, met oranje voetbalschoenen) luisteren in de zomer van 2016 aandachtig naar de trainer tijdens het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij Voorwaarts Twello.

Morris en Diego genoten met volle teugen van het driedaagse Go Ahead Eagles Soccer Camp op de velden van sportpark De Laene in Twello. “Na afloop van het Soccer Camp werd iedereen bij elkaar geroepen”, weet Morris. “Vervolgens werd er omgeroepen dat Diego en ik er in positieve zin uit waren gesprongen. Als beloning mochten we allebei een proefwedstrijd spelen bij Go Ahead Eagles Onder-15.” Voor Diego kwam deze mededeling eveneens als een aangename verrassing. “Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik een proefwedstrijd mocht spelen, want er liepen tijdens het Go Ahead Eagles Soccer Camp veel andere goede jongens rond. De testwedstrijd zelf was een mooie ervaring, al was ik best wel gespannen tijdens dat duel.”

Hoewel beide jongens na afloop van de testwedstrijd niet direct de overstap maakten naar de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles, bleef de scouting beide talentvolle voetballers wel volgen bij hun eigen club Voorwaarts Twello. Het leidde enkele maanden geleden tot een nieuwe uitnodiging voor een proeftraining. “Go Ahead Eagles vroeg of ik in mei mee wilde doen met een proeftraining”, bevestigt Morris. “Gelijk na afloop kreeg ik te horen dat ze graag wilden dat ik aankomend seizoen bij Go Ahead Eagles Onder-17 ga spelen. Het is voor mij een droom die uitkomt, want ik volg Go Ahead Eagles elke thuiswedstrijd en ga ook regelmatig mee naar uitwedstrijden.”


Morris Broekhof in actie tijdens het Go Ahead Eagles Soccer Camp bij Voorwaarts Twello in de zomer van 2016.

Ook Diego werd na diezelfde proeftraining gevraagd voor Go Ahead Eagles Onder-17, waar hij zich komend seizoen zal richten op de positie van linksback. “Het wordt mijn eerste seizoen als verdediger”, geeft hij aan. “Bij Voorwaarts Twello speelde ik voornamelijk als middenvelder. Maar ik vind het een uitdaging om als linksback ervaring op te doen en ook op die positie moet het goedkomen.” Marcelo van Real Madrid geldt voor Diego als het ultieme voorbeeld van een moderne linksback. “Ik vind het mooi om te zien hoe hij tijdens wedstrijden mee naar voren gaat en mee opkomt langs de zijlijn. Hij is echt een verdediger die opvalt in het veld. Sowieso kijk ik graag naar opvallende spelers, zoals Lionel Messi en in het verleden Ronaldinho.”

Morris richt zich aankomend seizoen bij Go Ahead Eagles Onder-17 op een positie in de voorhoede. “Volgend seizoen willen we in de Eerste Divisie blijven en zo hoog mogelijk eindigen. Als aanvaller wil ik mijn bijdrage leveren met assists en goals.” Diego heeft alle vertrouwen in een goede afloop van seizoen 2018/19. “We hebben al een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur gespeeld én gewonnen. Ik verwacht dat we bij Go Ahead Eagles Onder-17 een mooi jaar tegemoet gaan.”


Morris Broekhof en Hans Vorderman (Voetbalopleiding Go Ahead Eagles) bekrachtigen de overstap van Morris naar Go Ahead Eagles Onder-17.

Ook in de aankomende zomervakantie vinden er vier Go Ahead Eagles Soccer Camps plaats bij Sportclub Deventer (23 t/m 25 juli), Apeldoornse Boys (20 t/m 22 augustus), Warnsveldse Boys (22 t/m 24 augustus) en DVV Go-Ahead (29 t/m 31 augustus). Aanmelden en inschrijven is hier mogelijk.