Op zaterdag 28 september was het Burendag in Nederland. Om alle buren van Go Ahead Eagles eens goed in het zonnetje te zetten, waren er afgelopen vrijdag honderd buren aanwezig bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Jong AZ. De trotse buren van Go Ahead Eagles – Antonio Scholten (links op de foto), Thomas de Vries (midden) en Peter ten Cate (rechts) – stellen zich graag aan je voor. 

Antonio Scholten

Hoe lang ben je al buur?
“Al acht jaar! Ik vind het prachtig om naast De Adelaarshorst te wonen, dat is zó speciaal. Regelmatig ga ik ook naar een training toe, want ik ben echt een grote fan. Vooral de sfeer tijdens wedstrijden is mooi.”

Wat is je mooiste herinnering aan Go Ahead Eagles?
“Dat zijn er een hele hoop. Ik vond het prachtig om vorig seizoen de Play-Offs mee te maken, alhoewel het resultaat uiteindelijk natuurlijk tegenviel. Maar ik heb veel meer mooie herinneringen! Het vest dat ik aan heb, is bijvoorbeeld ooit van Jaroslav Navrátil geweest. Daarnaast heb ik ook eens handschoenen gewonnen van Theo Zwarthoed en die heb ik nog steeds!”

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto: Henny Meyerink)

Thomas de Vries

Hoe lang ben je al buur?
“Wij wonen hier al sinds 2002. Dus sinds mijn tweede ben ik al de buur van Go Ahead Eagles.”

Wat is je mooiste herinnering aan Go Ahead Eagles?
“Dat was de wedstrijd in de Eredivisie tegen PSV. Go Ahead Eagles kwam toen met 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 2-3. Naast Go Ahead Eagles draag ik PSV ook een warm hart toe, dus ik zat destijds wel met een dubbel gevoel.”

Tekst gaat verder onder foto.(Foto: Henny Meyerink)

Peter ten Cate

Hoe lang bent je al buur?
“Wij wonen sinds 1998 aan de Brinkgreverweg en zijn dus al 21 jaar buur van Go Ahead Eagles. Het bevalt goed.”

Wat is je mooiste herinnering aan Go Ahead Eagles?
“De promoties natuurlijk. Ik heb drie keer een promotie meegemaakt van Go Ahead Eagles en het was hartstikke mooi om zoiets met je eigen ogen te zien.”

Foto bovenaan: Jeffrey Hurenkamp