Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy heeft deze week overuren gedraaid vanwege alle ontwikkelingen op de transfermarkt, maar hij kende één focus: “Een zeer, zeer belangrijke wedstrijd. Zondag. NEC. Er telt maar één ding.” De wedstrijd in Nijmegen is van groot belang voor beide clubs in de strijd tegen de laatste plekken op de ranglijst.

Booy mist in zijn selectie Kevin Spanjaard (nog niet wedstrijdfit), Joost Krijns (sluit pas morgen weer aan bij de selectie na enkelblessure) en Tom Oostinjen (ziek), terwijl doelman Erik Cummins een race tegen de klok voert. Booy: “Zijn inzetbaarheid is twijfelachtig, hij wordt intensief behandeld aan zijn onderbeen, de aanhechting van de pezen en spieren moet herstellen. Haalt hij het niet, dan schuift Patrick ter Mate door.”

GA Eagles wil de wedstrijd tegen NEC heel anders aanvliegen dan het duel in Leeuwarden tegen Cambuur. Booy: “Daar hebben wij niet gespeeld met het besef dat wij nog steeds aan het overleven zijn. Wij moeten de instelling en drive die we tegen Ajax weer lieten zien meenemen. Het knopje ‘overlevingsmodus’ moet weer aan. Als we alles geven, gaan details de doorslag geven. Wij hoeven echt niet bang te zijn voor NEC. Zij kennen het belang, wij kennen het belang. Wij krijgen weer een kans. Zo zie ik dat. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen zich bewust is van het belang. We gaan alles geven en dan zien we waar we uitkomen.”

Booy, die Erik Falkenburg na een schorsing weer terugkrijgt, is blij met de komst van Ridgeciano Haps en doelman Stephan Andersen. “Ervaring en rust in de goal, dat is belangrijk. Ik vind Eloy een heel goede keeper en vind het nog steeds jammer dat hij weg is. Maar als wij in staat zijn een keeper van zo’n kaliber als Andersen te halen, is dat wel heel fijn. Deze jonge groep verdient ervaring. En met hem komt er wel een persoonlijkheid binnen.”