Eerste Selectie

Negen man Go Ahead Eagles knokken zich naar zege op Heracles

Ondanks twee rode kaarten was Go Ahead Eagles vanavond niet te kraken. Na een bloedstollend en knotsgek duel hield het team van Kees van Wonderen drie punten over aan het competitieduel met Heracles Almelo: 4-2.

Na 587 dagen speelde Go Ahead Eagles eindelijk weer in een volledig uitverkochte Adelaarshorst. Het werd een waar voetbalgevecht dat lang op het netvlies gebrand zal blijven staan. Al in de eerste minuut kreeg Go Ahead Eagles de eerste mogelijkheid. Een schot van Ragnar Oratmangoen werd echter geblokkeerd door de Heracles-verdediging. Na iets meer dan een kwartier was het Heracles Almelo dat zich dreigend toonde. De inzet van Delano Burgzorg belandde via een Eagles-been naast het doel van Warner Hahn.

Na een klein half uur voetballen viel de eerste treffer van de wedstrijd. Luuk Brouwers kopte binnen: 1-0. Vervolgens werden de bezoekers uit Almelo gevaarlijker. Pogingen van Bilal Başacıkoğlu en Burgzorg waren nog niet trefzeker. Een fout in de verdediging van Go Ahead Eagles zorgde er in de 43e minuut voor dat Heracles toch op gelijke hoogte kwam: 1-1.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

In de 58e minuut kwam Go Ahead Eagles op voorsprong. Iñigo Córdoba raakte de paal en zag hoe Heraclied Mats Knoester de bal in eigen doel liep: 2-1. Niet veel later was het opnieuw raak, toen Luuk Brouwers zijn tweede van de avond maakte: 3-1. Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van de comfortabele voorsprong. Marco Rente schoot namelijk amper twee minuten later raak uit een hoekschop: 3-2. In het restant van de wedstrijd moest Go Ahead Eagles verder in een ondertalsituatie. Giannis Botos kreeg na ingrepen van de VAR een rode kaart. De Heraclieden werden vervolgens niet veel gevaarlijker. Go Ahead Eagles maakte het zichzelf echter ontzettend moeilijk doordat ook Isac Lidberg in de 85e minuut een rode kaart kreeg. Opnieuw moest hier de videoscheidsrechter aan te pas komen. In de resterende minuten van de wedstrijd (de scheidsrechter trok liefst negen minuten extra speeltijd bij) werd het nog bloedstollend spannend. Het was invaller Mats Deijl die alle 9.701 toeschouwers duidelijkheid gaf: hij bepaalde na een tegenaanval de eindstand op 4-2.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 4-2 (1-1)
29’ Luuk Brouwers 1-0
43’ Rai Vloet 1-1
58’ Mats Knoester 2-1 (eigen doelpunt)
62’ Luuk Brouwers 3-1
64’ Marco Rente 3-2
90+9’ Mats Deijl 4-2

Scheidsrechter: Richard Martens
Rode kaart: 67′ Giannis Botos (Go Ahead Eagles), 85′ Isac Lidberg (Go Ahead Eagles)
Gele Kaart: Ogechika Heil (Go Ahead Eagles), Bilal Başacıkoğlu, Noah Fadiga, Nikolai Laursen (allen Heracles Almelo)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen, Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers; Philippe Rommens, Giannis Botos, Luuk Brouwers; Iñigo Córdoba (79’ Ogechika Heil), Marc Cardona (79’ Isac Lidberg), Ragnar Oratmangoen (89’ Mats Deijl).

Heracles Almelo: Janis Blaswich; Noah Fadiga, Marco Rente, Mats Knoester (89’ Mohamed Amissi), Giacomo Quagliata; Lucas Schoofs (79’ Sinan Bakis), Orestis Kiomourtzoglou; Bilal Başacıkoğlu (79’ Nikolai Laursen), Rai Vloet, Delano Burgzorg (90’ Sven Sonnenberg); Kaj Sierhuis.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht