Nipte nederlaag in tweede voorbereidingsduel na 120 minuten speeltijd

In Erve Asito speelde Go Ahead Eagles vandaag tegen Heracles Almelo zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op seizoen 2021/2022. Voor het eerst sinds bijna anderhalf jaar kon Go Ahead Eagles daarbij weer op de steun rekenen van 41 supporters in het uitvak. Kees van Wonderen stelde in totaal 27 spelers op tegen de mede-Eredivisionist uit Almelo, die de wedstrijd van twee keer zestig minuten nipt met 1-0 won van Go Ahead Eagles.

In de eerste minuten van de wedstrijd zocht Go Ahead Eagles gelijk de weg richting het vijandelijke doel. Na een mooie steekpass van Giannis Botos stuitte Martijn Berden in de eerste minuut op de Almelose keeper Koen Bucker. In de rebound lukte het ook Zakaria Eddahchouri niet om de score te openen. Heracles Almelo probeerde na vijf minuten een weerwoord te geven via een schot van Orestis Kiomourtzoglou, maar deze verdween ver over het doel van keeper Tomas Švedkauskas.

Martijn Berden was na ruim vijftien minuten spelen nogmaals dicht bij de openingstreffer. Hij gaf een verdwaalde bal in het zestienmetergebied een klein tikje richting het Almelose doel, maar Koen Bucker kon de bal nog tegenhouden. Het was vervolgens Heracles Almelo dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Een schot van Bilal Basaçikoglu was Švedkauskas te machtig: 1-0.

Na een half uur volgde een korte drinkpauze, waarna beide ploegen elkaar na de hervatting in evenwicht hielden en er aan beide kanten niet veel kansen werden gecreëerd. Alleen Martijn Berden had na tien minuten een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot de bal over het doel van Bucker. Even later gaf Berden vanaf de achterlijn nog een voorzet op Eddahchouri, maar die wist de bal niet de juiste richting naar het doel mee te geven.

Na een uur wisselden beide ploegen hun volledige basiselftal. Vlak voor het einde van het derde kwart van dertig minuten had Go Ahead Eagles nogmaals een grote kans om de score weer gelijk te trekken. Giovarny Sluiter gaf de bal knap voor, waarna Quiermo Dumay via een kopbal bijna wist te scoren. Keeper Robin Jalving kon nog maar nét zijn doel schoonhouden.

In de laatste dertig minuten schoot Adrian Szöke namens Heracles Almelo van dichtbij op het Deventer doel. Job Schuurman, die namens Go Ahead Eagles het tweede uur van de wedstrijd keepte, pareerde het schot en voorkwam daarmee een tweede tegendoelpunt. Go Ahead Eagles kwam daarna nog enkele keren in de buurt van het Almelose doel, maar wist geen kans op de gelijkmaker meer te creëren. Na het 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk van vorige week zaterdag in Terwolde, werd de tweede oefenwedstrijd dan ook met 1-0 verloren in Erve Asito.