Go Ahead Eagles heeft zich verzekerd van de diensten van doelman Theo Zwarthoed. De 32-jarige Volendammer komt transfervrij over van FC Volendam en tekent een contract voor twee seizoenen in Deventer.

“Een nuchtere, harde werker.” Zo omschrijft Theo Zwarthoed zichzelf. “Ik geef echt altijd 100%. Bovendien breng ik de nodige ervaring met me mee.” Drie weken geleden vond het eerst contact tussen Go Ahead Eagles en Zwarthoed plaats. “Ik kende Go Ahead Eagles natuurlijk al wel. Ik loop al een tijdje mee in de voetballerij, dus hoor je weleens wat van ploeggenoten die gespeeld hebben in Deventer. Altijd waren die verhalen positief. Daarnaast heb ik zelf een aantal keer in de Adelaarshorst gespeeld, dus ken ik de sfeer en de fanatieke achterban.”

Zwarthoed debuteerde in het seizoen 2001/2002 in het betaalde voetbal, in het shirt van AZ. Na periodes bij Excelsior, RKC Waalwijk, FC Volendam en De Graafschap, streek de goalie vorig seizoen opnieuw neer bij FC Volendam, de club waar hij opgroeide. Met ‘het andere Oranje’ werd hij 5e in de Jupiler League.

Trainer Dennis Demmers kijkt uit naar de samenwerking met de 32-jarige doelman. “We hebben gezocht naar een ervaren doelman. Dat hadden we nodig in onze selectie. Theo kent de Jupiler League door en door en ook daarin kan hij erg belangrijk zijn. Zijn keeperskwaliteiten kennen we, maar in de gesprekken kwam hij ook over als een ontzettend gemotiveerde prof, die alles wil geven voor de club. Kortom: we zijn blij dat hij voor Go Ahead Eagles heeft gekozen.”