Doelman Tim Spijkerman heeft een uitnodiging van de KNVB ontvangen voor twee selectiedagen met de landelijke groep Jongens Onder-13. De keeper van Go Ahead Eagles Onder-13 mag zowel op dinsdag 12 maart als op dinsdag 16 april zijn kwaliteiten tonen in De Meern. De selectiedagen waarvoor Tim is uitgenodigd dienen ter voorbereiding op de selectieprocedure voor Jongens Onder-14 in het nieuwe seizoen.

Tim was blij verrast toen hij het nieuws van de Nederlandse voetbalbond vernam. “Ik zat samen met mijn vader op de bank toen ik ineens een mail voorbij zag komen”, vertelt hij. “Daarin stond dat ik was uitgenodigd voor twee selectiedagen bij de KNVB. Eerst dacht ik dat het een grap was, maar het was echt waar. Een hele mooie verrassing, natuurlijk!” Gisteren vertelde Tim het heugelijke nieuws tijdens de training aan zijn teamgenoten van Go Ahead Eagles Onder-13. “Zij waren heel blij voor me. Ik zal me gewoon op een normale manier voorbereiden op de selectiedagen. Niets speciaals, gewoon eerst naar school en dan naar De Meern. Maar ik kijk wel heel erg uit naar die dagen!”


(Foto: Erik Pasman)

Jip Ellenbroek, trainer van Tim bij Go Ahead Eagles Onder-13, vindt de uitnodiging voor zijn doelman een mooie beloning voor de ontwikkeling die zijn keeper dit seizoen doormaakt. “Toen de KNVB mij belde, kreeg ik onder meer de vraag of ik de uitverkiezing van Tim terecht vond. Daar kon ik alleen maar bevestigend op antwoorden. Tim is een talentvolle keeper die zich dit seizoen sterk ontwikkelt. Vooral op het gebied van meevoetballen is hij met stappen vooruit gegaan. Dat hij in beeld is bij de KNVB, vind ik dan ook niet meer dan terecht en ik ben erg blij voor Tim dat hij de kans krijgt om zich in De Meern te laten zien.”