Oefencampagne in Terwolde gestart met vijftienklapper

Go Ahead Eagles heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022/2023 met 1-15 gewonnen. Op een sfeervol sportpark ‘De Woldermarck’ zagen de supporters in de eerste helft veel jeugdspelers, die het naar behoren deden en de rust ingingen met een 1-5 voorsprong. In de tweede helft liep Go Ahead Eagles, met wat meer ‘gevestigde’ namen, uit naar een vijftienklapper.

Een aantal bekende namen van vorig seizoen stond in de eerste helft op het veld, waaronder Philippe Rommens (die de aanvoerdersband droeg), Evert Linthorst en Justin Bakker. Jahnoah Markelo maakte zijn eerste officieuze opwachting voor Go Ahead Eagles en liet al vroeg in de wedstrijd zien wat hij in huis heeft. De aanvaller tekende voor de openingstreffer, nadat zijn schot via een handje van de Terwolde-doelman het doel in ging.

Tien minuten later viel het tweede Eagles-doelpunt via Linthorst, die knap raak schoot. De middenvelder was op dreef, want nog eens tien minuten later wist hij ook de 0-3 binnen te koppen. Direct na dit doelpunt beproefde SV Terwolde eens zijn geluk en deed dat met succes. Een voorzet van Sem Gerritsen kon worden binnengeknikt door Max van Gerrevink, die de stand zowaar op 1-3 bracht. Aanvoerder Rommens had dáár weer een snel antwoord op en haalde van een metertje of twintig eens uit.

Netherlands: Sv Terwolde Vs Go Ahead Eagles

De Belg zag zijn schot rechtsonder in de hoek belanden en scoorde zo het vierde doelpunt voor Go Ahead Eagles. Het slotakkoord van het levendige eerste bedrijf kwam op naam van Robbin Weijenberg. Een mooi moment voor de jeugdspeler; hij bracht de ruststand op 1-5. Na rust ging het doelpuntenfestijn op ‘Klein Milanello’ vrolijk verder. Inmiddels waren ‘bekende namen’ als Kuipers, Deijl, Lidberg, Berden en Idzes ingevallen, en mochten nieuwelingen Stokkers, Adekanye, De Lange, Fontán, Blomme én jeugdspeler Stan ter Haar het laten zien.

Bobby Adekanye had vlak na rust een heel behoorlijke kopbal in huis en wist zo de Terwolde-doelman te verschalken: 1-6. Eventjes later was het de andere buitenspeler, Martijn Berden, die voor het zevende doelpunt van Go Ahead Eagles zorgde met een prima schot tussen een aantal verdedigers door. Vervolgens was het even een minuut of tien ‘stilletjes’, maar daarna begon de ‘Kowet-storm’.

Finn Stokkers werkte een voorzet binnen en bracht de stand op 1-8, waarna Stan ter Haar ook zijn naam op het scorebord liet noteren. Het jeugdexponent maakte zijn eerste officieuze doelpunt voor Go Ahead Eagles; wederom een mooi moment. Daarna was het de beurt aan Isac Lidberg, die in een paar minuten tweemaal het net deed bollen.

Ook collega-spits Stokkers scoorde zijn tweede doelpunt, waardoor het een kwartier voor tijd 1-12 stond. De inmiddels ingevallen Semir Ozturk bekroonde zijn invalbeurt ook nog eens met een doelpunt, waarna Stan ter Haar in de slotfase zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. Het absolute slotakkoord kwam van de voet van Jay Idzes; een uithaal van ruim 25 meter vloog schitterend het doel in. Het was meteen ook het einde van een schitterende opening van de oefencampagne van Go Ahead Eagles!

Wedstrijdkarakteristieken

SV Terwolde – Go Ahead Eagles 1-15 (1-5)
12′ Jahnoah Markelo 0-1
27′ Evert Linthorst 0-2
37′ Evert Linthorst 0-3
38′ Max van Gerrevink 1-3
43′ Philippe Rommens 1-4
45′ Robbin Weijenberg 1-5
49′ Bobby Adekanye 1-6
56′ Martijn Berden 1-7
67′ Finn Stokkers 1-8
69′ Stan ter Haar 1-9
71′ Isac Lidberg 1-10
72′ Isac Lidberg 1-11
75′ Finn Stokkers 1-12
84′ Semir Ozturk 1-13
88′ Stan ter Haar 1-14
90′ Jay Idzes 1-15

Go Ahead Eagles (eerste helft): Sven Jansen; Luca Nikolai, Justin Bakker, Gijs Steinfelder, Aventis Aventisian; Pim Saathof, Philippe Rommens, Evert Linthorst; Jahnoah Markelo, Milan Berenschot, Robbin Weijenberg.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Stan ter Haar, Xander Blomme, Finn Stokkers; Bobby Adekanye (76’ Semir Ozturk), Isac Lidberg, Martijn Berden.

Fotografie: Erik Pasman