Oefenduel met FC Utrecht gaat verloren

Go Ahead Eagles heeft in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht geen vervolg kunnen geven aan de goede vorm van de laatste weken. In De Adelaarshorst ging de ploeg van Kees van Wonderen, die vooral bestond uit spelers uit normaal niet in de basis staan, met 0-3 onderuit.

De ploeg van Kees van Wonderen kende een moeizaam begin in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. In de tiende minuut braken de Domstedenaren met een razendsnelle counter door via de linkerflank. De daaruit volgende voorzet kwam uiteindelijk terecht bij het eindstation Quinten Timber. De man uit Jong Oranje twijfelde geen moment en passeerde Nick Hengelman met een fraai schot in de rechterkruising. Diezelfde Timber was enkele minuten later wederom levensgevaarlijk vanaf die rechterkant, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Hengelman. De rebound van Bart Ramselaar werd daarna nog geblokt door Cuco Martina. Helaas moest Hengelman enkele minuten later alsnog vissen. Na een te korte uittrap van de doelman, onderschepte Othman Boussaid de bal vlak buiten de 16 meter en schoot vrij eenvoudig de 0-2 binnen. De eerste serieuze kans voor de ploeg van Kees van Wonderen ontstond in de 41e minuut. Na een mooie dieptepass van Marc Cardona werd Isac Lidberg weggestuurd richting de goal van Fabian de Keijzer, maar helaas schoot de Zweed de bal net voorlangs. Enkele minuten later floot arbiter Stan Smit voor het einde van de eerste helft.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Utrecht

De Deventenaren begonnen aan de tweede helft met vijf verse krachten in Joris Kramer, Gerrit Nauber, Aventis Aventisian, Mats Deijl en Philippe Rommens. Doelpuntenmakers Timber en Boussaid bleven voor FC Utrecht achter in de kleedkamer. Het eerste gevaar van de tweede helft werd gesticht door de Domstedenaren. Via een mooie dieptepass van Mark van der Maarel werd Ramselaar in stelling gebracht. Hij kon zijn kans echter niet omzetten in het derde doelpunt van de wedstrijd. In de 63e minuut was het echter alsnog raak. Na een uitbraak aan de rechterkant kon Ramselaar de voorzet van Maher makkelijk binnentikken. Enkele minuten later werd Utrecht wederom gevaarlijk. Na een hoekschop vanaf de linkerkant knikte Willem Janssen maar net naast het doel van Go Ahead. Het eerstvolgende wapenfeit van Go Ahead Eagles ontstond uit een hoekschop in de 86e minuut, maar Nauber kopte de bal helaas op het dak van het Utrechtse doel. Eén minuut later mocht ook Dumay op doel schieten, maar de bal werd gekeerd door De Keijzer. In de resterende minuten werd de ploeg van Kees van Wonderen echter niet meer dreigend, waardoor het oefenduel eindigde in een 0-3 overwinning voor FC Utrecht.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Go Ahead Eagles – FC Utrecht 0-3 (0-2)

10’ Quinten Timber 0-1
14’ Otman Boussaid 0-2
63’ Bart Ramselaar 0-3