Nieuws Algemeen

Onder-13 behoudt ‘perfect score’ in Divisie 5A

Wisselend succes voor de vijf jeugdteams van Go Ahead Eagles die vandaag in actie kwamen. Onder-13 verstevigde de koppositie in Divisie 5A door ook de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie winnend af te sluiten. Daarentegen liepen Onder-15, Onder-16 en Onder-18 tegen nederlagen aan. Go Ahead Eagles O21 speelde gelijk, waarmee het de ongeslagen status in Divisie 2A behield.

Go Ahead Eagles Onder-13 slaagde er vandaag in om de ‘perfect score’ in Divisie 5A vast te houden. Ook de vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie werd omgezet in een overwinning: 2-1 tegen VVV-Venlo / Helmond Sport O13. Na een 1-1 ruststand tekende Liam Knijff in de tweede helft voor de winnende treffer voor het team van Bram Meuwissen.

Een 1-1 ruststand stond er ook op het scorebord bij Spartaan ’20 O15 – Go Ahead Eagles O15. In tegenstelling tot het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles trok Onder-15 echter aan het kortste eind en moest het team van Mustafa Aygun de zege aan de Rotterdamse koploper van Divisie 2A laten: 4-2. Met zeven punten uit vijf wedstrijden bezet Go Ahead Eagles O15 momenteel een vijfde plaats op de ranglijst.

Go Ahead Eagles O13 Fc Twente Heracles O13 (2) Rick Janssen

Go Ahead Eagles O16 moest vandaag de eerste competitienederlaag in Divisie 1A slikken. Na de zege op PSV O16 en de gelijke spelen tegen AZ O16 en Feyenoord O16 was Ajax O16 vandaag de sterkste op sportpark Zuiderlaan in Twello: 0-2. Ondanks de nederlaag staat het team van Jip Ellenbroek echter nog altijd op een knappe vijfde plaats op het hoogste jeugdniveau van Nederland.

In Divisie 3A leed ook Go Ahead Eagles Onder-18 vandaag de eerste nederlaag in de voorjaarcompetitie. In Flevoland was Almere City FC O18 met 1-0 te sterk voor de mannen van Jeroen Spies. Desalniettemin wist Go Ahead Eagles Onder-18 de tweede plaats in Divisie 3A te behouden.

Go Ahead Eagles O16 Ajax O16 (3) Carlo Bruil

In Tilburg schreef Go Ahead Eagles Onder-21 een punt bij in Divisie 2A. Tegen Willem II O21 werd het 1-1. Door een doelpunt van Juruël Bernadina begon het team van Martijn Jongbloed met een 0-1 voorsprong aan de theepauze, maar moest het in de tweede helft alsnog toestaan hoe de Tilburgers langszij kwamen. Door het gelijkspel behield het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles wel de ongeslagen status in Divisie 2A, waarin het met negen punten uit vijf duels op een derde plaats staat.

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen

Terug naar overzicht