Nieuws Algemeen

Onder-13 kroont zich tot kampioen van Divisie 5A

Onder-13 heeft zichzelf vandaag tot kampioen van Divisie 5A gekroond . De ploeg van trainer Bram Meuwissen won voor de twaalfde achtereenvolgende keer en is daarom met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen. Dit keer werd Fortuna Sittard O13 met dubbele cijfers naar huis gestuurd: 12-1.

Onder-13 werd al voor de aftrap van de kampioenswedstrijd onder luid gejuich onthaald op sportpark Zuiderlaan in Twello. Het jongste jeugdteam van de Voetbalacademie stelde de wedstrijdbezoekers zeker niet teleur en stuurde de Limburgers eenvoudig met een grote nederlaag huiswaarts. De 12-1 overwinning was meteen de grootste uitslag van het seizoen en dus sleepte Onder-13 de titel in stijl binnen.

In de wedstrijd van vandaag bewees O13 wederom de veruit beste ploeg van de competitie te zijn en met acht verschillende doelpuntenmakers – waaronder vier invallers – liet het ook vandaag zien een echt team te zijn. Na afloop werd het kampioenschap dan ook groots gevierd door spelers, stafleden en toeschouwers.

Go Ahead Eagles O13 Fortuna Sittard O13 (11)

In Divisie 3A zette ook Onder-14 een grote stap richting het kampioenschap. Het won voor de vijfde keer op rij en daardoor kan alleen SC Heerenveen O14 – de laatste tegenstander van het seizoen – nog langszij komen. De ploeg van Peter Vogel ging nog rusten met een 0-0 tussenstand op het scorebord, maar in de tweede helft brak Joshua Wirht de ban door een penalty te benutten. Een kwartier voor tijd gooide Bobbie Supusepa de wedstrijd in het slot: 2-0.

Onder-18 zag de laatste kansen op promotie naar Divisie 2 in duigen vallen. Het verloor in Nijmegen nipt met 1-0 van concurrent NEC O18, waardoor het naar de vijfde plek zakte. En dus moet de ploeg van Jeroen Spies ineens naar beneden kijken en zorgen dat het niet eindigt bij de laatste twee plekken in Divisie 3A, waartoe het gat slechts twee punten bedraagt. De laatste twee wedstrijden van het seizoen speelt Onder-18 nog tegen beide staartteams: FC Volendam O18 en FC Emmen O18.

Go Ahead Eagles O14 Sc Cambuur O14 (6) Rick Janssen

Onder-16 kwam in Schiedam tegen hekkensluiter Sparta Rotterdam O16 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De stand in Divisie 1A bleef ongewijzigd en dus kunnen de talenten van Jip Ellenbroek – die op een vierde plaats staan – nog altijd voor een klassering bij de Top-3 gaan. In theorie kan Onder-16 zelfs in de eigen leeftijdsklasse nog tweede van Nederland worden, maar daarvoor is het naast de eigen resultaten ook afhankelijk van de resultaten van de concurrentie.

Fotografie: Rick Janssen

Terug naar overzicht