Nieuws Algemeen

Onder-13 verovert koppositie na winst op concurrent

Het is Go Ahead Eagles O14 en O15 beide niet gelukt om vandaag hun koppositie in de voorjaarscompetitie te behouden. Ook O18 beleefde een moeilijke middag op bezoek bij PSV, waar een bekerwedstrijd op het programma stond. De rood-gele eer werd vandaag hoog gehouden door de jongste talenten van Go Ahead Eagles Onder-13, die door een zege op Willem II O13 opklommen naar de eerste plaats in Divisie 5A.

Op een dag die ons al een beetje liet ruiken aan het voorjaar, was het op deze voetbalzaterdag qua resultaten wat minder gesteld met de Voetbalacademie. Tot dit weekend werd er in 2023 pas één keer verloren door alle zes jeugdteams samen, maar daar werden vandaag drie nederlagen aan toegevoegd. In Leeuwarden hoopte O14 ook zijn vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie te winnen, maar het verloor door een late tegentreffer nipt met 1-0 van SC Cambuur O14. Daardoor moest het team van Peter Vogel de eerste plek in Divisie 3A afstaan aan de Friezen. Voor O15 stond dezelfde uitdaging te wachten: de eerste plek in Divisie 2A behouden. Maar ook O15 beleefde geen fijne zaterdag tegen Willem II O15. Na 24 minuten stond het al 2-0 voor de Tilburgers en die achterstand wist de ploeg van Mustafa Aygun niet meer te boven te komen. Jayden Jankie bepaalde de eindstand nog wel op 2-1.

Go Ahead Eagles O15 Sc Heerenveen O15 (7) Rick Janssen

O13 hield op sportpark Zuiderlaan de drie punten in Twello. De pupillen van Bram Meuwissen wonnen met 3-2 van Willem II O13, dat tot vandaag al zijn wedstrijden winnend had afgesloten. Onder-13 staat nu met negen punten uit drie wedstrijden aan kop in Divisie 5A. Voor O18 zat er geen bekerstunt in op De Herdgang in Eindhoven. De leeftijdsgenoten van PSV bleken een maatje te groot: 6-0. De mannen van Jeroen Spies kunnen zich nu weer volledig focussen op de competitie, waar ze in Divisie 3A de ranglijst aanvoeren. O21 bleef ongeslagen in de voorjaarscompetitie. In Nijmegen werden de punten gedeeld met NEC O21: 1-1. Onder-21 staat momenteel op de derde plek in Divisie 2A. O16 zal aankomende dinsdag (7 februari) op sportpark Zuiderlaan in Twello om 18:00 uur in actie komen tegen de O16 van Feyenoord. Op het hoogste niveau van die leeftijdsklasse – Divisie 1A – wist de ploeg van Jip Ellenbroek tot nu toe al knap te winnen van PSV O16 en gelijk te spelen tegen AZ O16.

Go Ahead Eagles O13 Wsv O14 (1) Carlo Bruil

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen

Terug naar overzicht