Onder-15 wint IJsselderby en stelt promotie veilig

Van de zes geplande wedstrijden bleven er dit weekend vier over. De wedstrijden van Onder-16 en Onder-18 werden afgelast vanwege velden die onbespeelbaar bleken. De overige vier teams mochten wel in de snijdende kou voor de dag komen.

Onder-15 kende ondanks die kou een topmiddag in Zwolle. De ploeg van Peter Vogel liet één wedstrijd voor het einde geen steek vallen in de titelrace en nog belangrijker: promotie naar Divisie 1 is een feit! Dylan Boer was tegen PEC Zwolle O15 de grote man aan rood-gele zijde met twee doelpunten, die een 0-2 zege opleverden. Volgende week kan Go Ahead Eagles O15 mogelijk de kers op de taart zetten. Dan wordt gespeeld tegen hekkensluiter Spartaan’20 O15, terwijl ADO Den Haag O15 het opneemt tegen nummer drie Vitesse O15. Het doelsaldo is met twee doelpunten verschil in het voordeel van de Hagenezen, maar gezien de opponenten ligt de titelstrijd nog volledig open.

Onder-21 ging in Divisie 1A onderuit tegen SC Cambuur O21: 4-1. In het tweede bedrijf leek Gijs Steinfelder bij een 2-0 achterstand de spanning terug in de wedstrijd te brengen (2-1), maar tien minuten voor tijd deelden de Friezen de genadeklap uit. De ploeg van Martijn Jongbloed kon zich veilig spelen, maar in plaats daarvan is de spanning twee wedstrijden voor het einde weer compleet terug. Gezien het programma zal Onder-21 in de laatste twee wedstrijden nog wat punten bij elkaar moeten sprokkelen tegen FC Groningen O21 en FC Twente / Heracles O21, respectievelijk de nummer drie en twee van de competitie.

Onder-13 won met 0-4 bij Quick’20 O13. Door die overwinning – en die van FC Twente / Heracles O13 – speelt het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles volgende week in een rechtstreeks duel met de Tukkers om promotie. Gisteren had Onder-13 op bezoek in Oldenzaal weinig moeite met zijn tegenstander. Mason Smith maakte de enige treffer van de eerste helft. In de tweede helft breidden Jort Koldenhof, Bastiaan Osinga en Milan van der Graaf die voorsprong uit. Het is de derde achtereenvolgende wedstrijd waarin de pupillen van Bram Meuwissen met minstens vier doelpunten verschil winnen.

Onder-14 deed wat het al het hele seizoen doet: winnen. IJsselmeervogels O14 werd met duidelijke cijfers opzij gezet: 3-0. Liam Knijff, Yairo Etnel en Simon Faijer Jaspers maakten de treffers. Er wacht nog één wedstrijd voor de ploeg van Patrick Kieftenbelt om met een perfect score de najaarscompetitie in Divisie 3B te beëindigen.