Onder-16 knokt zich terug tegen Ajax O16; koppositie voor Onder-15

De Go Ahead Eagles Voetbalacademie kende een succesvol weekend met bijna alleen maar positieve resultaten. Zo staan er drie van de zes jeugdelftallen bovenaan in hun competitie. De teams die in de onderste regionen bivakkeren staan nog altijd boven de streep.

Voor Onder-15 was het een zeer prettige zaterdag. Er werd met 3-1 van ADO Den Haag O15 gewonnen, waardoor de Hofstedelingen van de eerste plaats in Divisie 2A werden gestoten. De ploeg van Peter Vogel begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel via een eigen doelpunt van de bezoekers op voorsprong. Daarna was het – niet voor het eerst dit seizoen – tijd voor Joshua Wirht om zich te laten zien. Met twee treffers was hij de belangrijkste man aan rood-gele zijde. Met nog drie wedstrijden voor de boeg – waaronder tegen de twee onderste ploegen – heeft O15 de beste papieren voor het kampioenschap in 2A.

Onder-16 knokte zich knap terug tegen Ajax O16: 2-2. Net zoals het eerste onderlinge duel liepen de Amsterdammers in de eerste helft over de mannen van Jip Ellenbroek heen. Maar ook in deze wedstrijd was de tweede helft voor de Deventenaren. Via Enzo Cuhfus en Preston Okoro sleepte O16 nog een punt uit het vuur. Het duel tussen de twee staartploegen Willem II O16 en Vitesse O16 eindigde in een – vanuit rood-geel perspectief gezien – gunstige overwinning voor de Tilburgers, waardoor O16 nu drie punten los staat van Vitesse O16.

Onder-18 en FC Eindhoven O18 speelden wederom met 2-2 gelijk, waardoor de titelstrijd in Divisie 3A helemaal open ligt. Ofosu Boakye opende de score, maar nog voor rust kwamen de Brabanders op gelijke hoogte. In de blessuretijd van de eerste helft had de thuisploeg via een penalty dé mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Eagles-doelman Thijs Smink keerde de inzet vanaf elf meter. Cem Eroglu deed het beter vanaf de stip en benutte een strafschop in het tweede bedrijf. Tien minuten voor tijd werd de voorsprong voor de tweede keer weggegeven: 2-2. Onder-18 en FC Eindhoven O18 staan nu op 20 punten, gevolgd door Excelsior O18 en NEC O18 (beide 17 punten). NEC O18 heeft ook nog een wedstrijd tegoed en dus is het spannender dan ooit in Divisie 3A.

Onder-21 verloor in eigen huis van De Graafschap O21: 1-2. De equipe van Martijn Jongbloed heeft dit seizoen al een aantal punten gehaald door in extremis doeltreffend te zijn. Ook dit keer leek dat te gaan gebeuren toen invaller Kader Koné de late gelijkmaker scoorde. Echter kregen de bezoekers twee minuten later nog een penalty en die werd benut. Onder-21 blijft op de zesde plaats in Divisie 1A staan.

Onder-14 deed wat het al het hele seizoen doet: wedstrijden winnen. Dit keer werd Bennekom O14 met 0-2 opzij gezet. Yuen Hu en Robbin Koelewijn waren trefzeker voor de ploeg van Patrick Kieftenbelt. Voor het kampioenschap in Divisie 3B zijn nog slechts twee punten nodig in de vier resterende wedstrijden.

Onder-13 zette de grootste uitslag van het weekend neer: 9-2. Doelpuntenmakers aan rood-gele zijde waren Mike Nagelhout, Mats Veen en Bastiaan Osinga, terwijl er ook een eigen doelpunt viel te noteren. Onur Sen maakte een hattrick en Alberik Tempelman scoorde er twee. De ploeg van Bram Meuwissen blijft als derde geklasseerd in Divisie 2D. Plek 1 en 2 lijken met nog drie wedstrijden te gaan een lastig verhaal te gaan worden.

Fotografie: Rick Janssen