Onder-16 momenteel beste O16-team van Nederland

De hoofdmacht van Go Ahead Eagles was dit weekend niet het enige rood-gele team dat drie punten mocht bijschrijven. Gisteren won ook Onder-16 wederom, waardoor het team van Jip Ellenbroek nu de koploper is in Divisie 1A. Ook Onder-13 zegevierde, terwijl de overige jeugdteams van de Voetbalacademie het moesten doen met een punt of minder.

Voor Onder-16 was het duel met NAC Breda O16 de derde opeenvolgende wedstrijd waarin het geen tegendoelpunt incasseerde. Zelf scoorde het vlak voor tijd wel via Levi Berkhoff, waardoor de equipe van Jip Ellenbroek met drie punten terugkeerde uit West-Brabant. Onder-16 is nu samen met AZ O16 – dat pas één wedstrijd speelde – als enige ploeg nog ongeslagen in Divisie 1A.

Voor Onder-15 verliep de voetbalzaterdag wat ongelukkiger tegen FC Utrecht O15. De ploeg van Peter Vogel leek op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar de bezoekers uit de Domstad maakten in de slotfase van de wedstrijd de 0-1. Onder-15 pakte vooralsnog alleen in de eerste wedstrijd een punt tegen AZ O15 en is nu de hekkensluiter in Divisie 1A. Desalniettemin heeft Onder-15 in de eerste drie wedstrijden laten zien zeker niet kansloos te zijn op het hoogste niveau van Nederland.

Onder-14 boekte wel een resultaat tegen FC Utrecht O14. Na een 1-0 achterstand trok Esad Deniz de stand vlak na rust weer gelijk (1-1), wat uiteindelijk ook de eindstand werd. Het was pas de tweede wedstrijd in Divisie 2A voor het team van Patrick Kieftenbelt, dat nog ongeslagen is en de vijfde plek bekleedt.

Onder-13 staat nu ook op een vijfde plaats in Divisie 2D. Na de overwinning op FC Emmen O13 van vorig weekend, werd gisteren opnieuw gewonnen. Dit keer werd SV Schalkhaar O13 eenvoudig opzij gezet: 3-0. Magnus Steinsson opende de score, waarna Mike Nagelhout de marge verdubbelde. In de tweede helft deed Onur Sen ook een duit in het zakje.

Onder-18 speelde tegen FC Dordrecht O18 gelijk: 1-1. Het was een gelijkspel met een zure nasmaak, aangezien Dani Tijman tot de blessuretijd van de wedstrijd de matchwinner leek te worden. De Schapenkoppen kwamen echter in extremis langszij. Onder-18 heeft nu in de eerste drie wedstrijden een keer gewonnen, verloren en gelijkgespeeld.

Onder-21 kreeg het niet voor elkaar om een resultaat te boeken tegen FC Groningen O21, dat al zijn wedstrijden tot nu toe winnend wist af te sluiten. Voor de ploeg van Martijn Jongbloed was het de twee achtereenvolgende nederlaag: 1-2. Bij rust stond het nog 0-0, maar na rust volgden de 0-1 en 0-2 elkaar in rap tempo op. Robbin Weijenberg deed wat terug namens de Deventenaren (1-2), maar daar bleef het uiteindelijk bij.