Nieuws Algemeen

Onder-16 ontvangt Ajax O16 op sportpark Zuiderlaan in Twello

Morgen komt Go Ahead Eagles Onder-16 na twee voetballoze zaterdagen weer in actie. Na een goed begin van de voorjaarscompetitie tegen de topploegen Feyenoord O16, PSV O16 en AZ O16 – waarin het team van Jip Ellenbroek ongeslagen bleef – is Ajax O16 de volgende opponent.

Onder-16 werd in de najaarscompetitie kampioen in Divisie 2A en mag daarom sinds dit kalenderjaar uitkomen op het hoogste niveau in Nederland. En met succes. Er werd nog niet verloren, maar tegenstander Ajax deed dat eveneens niet en is lijstaanvoerder in Divisie 1A. Op 1 februari ontvingen de mannen van Jip Ellenbroek de Amsterdammers ook al op sportpark Zuiderlaan in Twello. Toen werd het onderlinge bekerduel met 2-4 verloren. De aftrap staat morgen om 11:30 uur gepland.

Onder-13 zal in Twello ook om 11:30 uur aftrappen, maar dan tegen VVV-Venlo/Helmond Sport O13. De jongste talenten van de Voetbalacademie verkeren in topvorm en wisten alle vier wedstrijden in de nieuwe competitie te winnen, met als klap op de vuurpijl de 0-7 overwinning van afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag O13-2.

Go Ahead Eagles O16 Ajax O16 (2)

Onder-15 wist in de maand februari nog niet te winnen. Na nipte verliespartijen tegen Willem II O15 en VVV/Helmond Sport O15 zal de ploeg van Mustafa Aygun zaterdag maar al te graag weer eens drie punten willen bijschrijven in Divisie 2A. Dat moet dan gebeuren bij koploper Spartaan’20 in Rotterdam, die vier van de vijf wedstrijden heeft gewonnen. Onder-18 gaat op bezoek bij Almere City FC O18. Na de zwaarbevochten overwinning op SC Cambuur O18 van vorige week zaterdag staat de equipe van Jeroen Spies op de tweede plek in Divisie 3A. O18 is in seizoen 2022/2023 nog altijd ongeslagen in competitieverband.

Ook Onder-21 is nog ongeslagen in Divisie 2A. Daarmee staat het oudste jeugdteam op een tweede plek achter SC Cambuur O21, waar vorige week nog knap van werd gewonnen. De ploeg van Martijn Jongbloed neemt het morgen in Tilburg op tegen Willem II O21. Onder-14 zal pas op zaterdag 11 maart weer in actie komen in competitieverband.

Fotografie: Carlo Bruil / Rick Janssen

Go Ahead Eagles O15 Sc Heerenveen O15 (4)
Terug naar overzicht