Onder-16 troeft Feyenoord O16 af: 1-3 winst

Op een winderige en regenachtige zaterdag hebben de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie gisteren een aantal goede prestaties geleverd. Zo wisten vier van de vijf teams drie punten bij te schrijven.

Onder-16 deed dat op fraaie wijze op Varkenoord op bezoek bij Feyenoord O16. De nummer twee van Nederland van de eerste seizoenshelft werd afgetroefd door de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. Rami Gtari opende de score voor het team van Jip Ellenbroek en in de tweede helft maakten Kaid Becker en Sven ten Bokum de voorsprong nog comfortabeler: 0-3. Uiteindelijk was het enige smetje van de wedstrijd de rode kaart van Terence Lantveld, die de Rotterdamse eretreffer inleidde: 1-3. O16 blijft vijfde, maar mag zich qua verliespunten momenteel wel de nummer drie van Divisie 1A wanen.
Onder-13 won opnieuw met overtuigende cijfers. De Graafschap O13-2 werd eenvoudig opzij gezet: 4-0. Onur Sen, Sven Berkhoff, Liam Knijff en Ryan Kamara waren de doelpuntenmakers. Het lijkt erop dat de titelstrijd in Divisie 5A tussen de rood-gele talenten van Bram Meuwissen en FC Groningen O13 zal gaan. Beide teams hebben 21 punten en gaan elkaar nog twee keer ontmoeten dit seizoen.

Feyenoord O16 Go Ahead Eagles O16 (1) Rick Janssen

Voor Onder-15 was het een zaterdag om snel te vergeten. De degradatiekraker tegen De Graafschap O15 werd met ruime cijfers verloren: 13-1. Concurrenten FC Twente / Heracles O15 en SC Heerenveen O15 wonnen beide óók, wat de dag nog wat zuurder maakte. Voor Go Ahead Eagles O15 komen er nog vijf ‘finales’ aan om zich te handhaven in Divisie 2A.

Onder-18 wist op bezoek bij VVV-Venlo O18 een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Bruno van den Dungen had daar een belangrijk aandeel in. Hij verzilverde een strafschop in de blessuretijd van de eerste helft en in de 70e minuut schoot hij ook een vrije trap tegen de touwen. Vijf minuten later kroonde Milan Berenschot zichzelf tot matchwinner. De ploeg van Jeroen Spies heeft zichzelf wat steviger op de tweede plek in Divisie 3A genesteld dankzij de overwinning in Limburg.

Go Ahead Eagles O18 Vvv Venlo O18

Onder-14 won voor de vierde keer dit seizoen van FC Emmen O14. Alseni Barry maakte de openingstreffer en Jort Fransen verdubbelde de marge in de tweede helft. Omdat koploper SC Cambuur O14 verloor van runner-up SC Heerenveen O14, ligt de titelstrijd in Divisie 3A weer compleet open. Er resteren nog vijf wedstrijden voor Peter Vogel en zijn team.

Fotografie: Rick Janssen