Onder-16 zorgt voor spektakelstuk met doelpuntrijk gelijkspel: 5-5

Slechts één wedstrijd vandaag voor de Go Ahead Eagles Voetbalacademie, maar wél een uitermate doelpuntenrijk duel. NEC O16 – Go Ahead Eagles 16 werd een heus spektakelstuk, waarbij tien doelpunten gelijkmatig over beide teams werden verdeeld: 5-5.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de mannen van Go Ahead Eagles Onder-16 dat ze bij winst verzekerd zouden zijn van een plaats bij de bovenste twee op de ranglijst van Divisie 3A, wat promotie naar Divisie 2 zou betekenen. Het waren echter de Nijmegenaren die in de 8e minuut op voorsprong kwamen: 1-0. Een tussenstand die slechts twee minuten op het scorebord stond, want al in de 10e minuut trok Nesher Meulenbroek de stand weer gelijk: 1-1. Door een benutte strafschop van Nesher Meulenbroek kwam het team van Uǧur Yildirim vervolgens op voorsprong (1-2), maar door een Nijmeegse tegentreffer werd de ruststand bepaald op 2-2.

In de tweede helft liep de score vervolgens snel op in het voordeel van NEC O16, dat door drie doelpunten op een 5-2 voorsprong kwam. Go Ahead Eagles O16 leek geslagen, maar slaagde er desondanks in om de doelpuntendrift van de Nijmegenaren te ‘kopiëren’ en óók nog drie goals te maken, waardoor alsnog een 5-5 gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Door het behaalde punt heeft Go Ahead Eagles O16 als nummer twee van de ranglijst nu vijf punten voorsprong op Willem II  O16, de enige nog kansrijke achtervolger. Zowel Go Ahead Eagles O16 als Willem II O16 hebben twaalf van de in totaal veertien competitiewedstrijden gespeeld.